StoryEditorOCM
NogometTALIJANI PIŠU

Milan i Lecce žele dovesti Frana Vlašića, nogometaša iz Župe dubrovačke, najboljeg strijelca Prve hrvatske kadetske lige i U17 reprezentativca!

Piše Tonči Vlašić
28. siječnja 2023. - 13:11
Frano Vlašić, nogometaš iz Župe dubrovačke, prvi topnik Prve kadetske HNL i hrvatski reprezentativacTonči Vlašić/

Talijanski tutomercato je otkrio kako su Milan i Lecce talijanski klubovi koji su zainteresirano za dovođenje krilnog napadača Sesveta Frana Vlašića, 16-godišnjeg nogometaša iz Župe dubrovačke.

Ističe se kako je Vlašić najbolji strijelac kadetske Prve hrvatske lige s 14 pogodaka u 15 utakmica, te kako je u svom debiju za reprezentaciju Hrvatske do 17 godina postigao pogodak u pobjedi protiv Crne Gore.

Talijani ističu kako ih podsjeća na Josipa Brekala...

Podsjetnik, Frano je sa sedam godina počeo trenirati nogomet. Prvo je igrao u dresu Nogometnog kluba Župa dubrovačka, potom za Nogometnu akademiju Libertas, a prije tri godine prešao je u redove GOŠK Dubrovnik 1919., te u dresu pionira dubrovačkog sastava bio najbolji strijelac u drugom rangu hrvatskog nogometa, Prvoj ligi Središta Split (Dalmacija).

Kad je dubrovačka momčad igrala za prolaz u četvrtfinale Kupa Hrvatske za pionire protiv vršnjaka splitskog Hajduka nahvalila ga je struka s Poljuda. Na kraju je i dobio priliku igrati u najvećem rangu. Obukao je u ljeto 2021. dres hrvatskog drugoligaša Sesveta čiji su mlađi uzrasti prvoligaši.

Prije tri godine je bio jedini nogometaš iz Dubrovačko-neretvanske županije koji je sudjelovao u uspjehu reprezentacije Nogometnog središta Split (Dalmacija) na turniru Središta HNS-a u Medulinu za igrače do 14 godina. Ove godine je dobio poziv izbornika U17 reprezentacije Hrvatske za oglede protiv Crne Gore, i u svom debiju postigao pogodak.

Interes za Vlašića pokazali su i  klubovi iz Njemačke. Međutim, prvi koji su se oglasili, te potvrdili kako im je želja dovesti ga u svoje redove su Milan i Lecce!

28. lipanj 2024 08:35