StoryEditorOCM
NogometUMJESTO ČESTITKE!

Mateo Kristić, 30-godišnji Dubrovčanin, položio s uspjehom završni ispit za UEFA A trenersku licencu: Najviše sam naučio od Milana Petrovića!

Piše Tonči Vlašić
16. lipnja 2023. - 17:17
Vratar Hajduka, Dubrovčanin Karlo Sentić i Mateo Kristić na Poljudu, uoči finala Kupa Središta Split za kadeteTonči Vlašić/

Krenuo je polagati za UEFA A trenersku licencu u Nogometnoj akademiji HNS-a u kolovozu 2021. godine. Slušao predavanja profesora Zdravka Marića i Borisa Kuble, zatim i trenera Rajka Magića, također predavača. Učio i polagao, te nakon gotovo dvije godine stigao uspješno do kraja.

- Imao sam UEFA B licence. Nju sam dobio 2017. godine. Sad imam UEFA A licence. S njom mogu biti trener seniora u trećem stupnju natjecanja i biti pomoćnik u svim stupnjevima natjecanja – kazuje Mateo Kristić, koji je od 2019. vlasnik nacionalne A licence za trenera vratara. Protekle nedjelje, 11. lipnja, proslavio je 30. rođendan, a završni ispit za UEFA A licence položio je u srijedu, 14. lipnja.

Mateo je bio vratar u Dubrovniku, GOŠK-u i Župi dubrovačkoj. Rano je počeo trenersku karijeru.

- Prije devet godina sam na poziv Ivice Karabogdana počeo raditi s vratarima u školi nogometa Župe dubrovačke. Paralelno branio za prvu momčad. Potom trenersku karijeru nastavio u GOŠK-u, pa GOŠK Dubrovniku 1919. gdje sam pomagao i u radu prve momčadi, a u zadnje vrijeme sam s mlađim uzrastima dubrovačkog kluba.

Protekle sezone je bio na klupi juniorske momčadi.

- Najviše sam u karijeri naučio od Milana Petrovića – istaknuo je Kristić nakon novog koraka naprijed u svojoj trenerskoj karijeri.

image

Milan Petrović na klupi GOŠK Dubrovnika 1919. krajem 2020. godine, uz njega Mateo Kristić

Tonči Vlašić/
28. rujan 2024 15:02