StoryEditorOCM
NogometAJMO BIJELI

Mate Antunović, centarfor juniora Hajduka iz Otrić Seoca, rušio je City i Borussiju, neka padne i Milan: ‘Favorit je zbog imena, ali na terenu je druga priča’

Piše Tonči Vlašić
19. travnja 2023. - 12:37

Idu juniori Hajduka u Ženevu, po, kažu, naslov pobjednika UEFA Lige prvaka. Prepreka u petak, u polufinalu, Milan, a nakon što su padali u Poljudu Šahtar i Manchester City, te u Dortmundu Borussia.

Mate Antunović, dragulj iz Otrić Seoca, kako mu tepaju, igrač ponikao u pločanskom Jadranu, pogađao je i protiv engleskog, i protiv njemačkog prvaka...

- Milan nije ništa lošiji od Cityja i Borussije. Milan je favorit zbog imena, ali na terenu je druga priča – rekao je Mate na druženju s novinarima. Ozljedu vuče još od utakmice sa Šahtarom, ali šuti, stiska zube, igra i pogađa.

Otkriva Mate kako će i njegovi iz Otrić Seoca biti na tribinama stadiona u Ženevi, gdje se očekuje nekoliko tisuća navijača Hajduka.

- Roditelji, nažalost, zbog posla ne mogu u petak na polufinale.

Menadžer mu je Alen Bokšić, legendarni centarfor ne samo splitskih ‘Bilih’. ‘Boka’ je osvojio s Marseilleom naslov klupskog prvaka Europe 1991. godine. Eto, Mati prilike da se i on, istina u juniorskoj konkurenciji, okiti naslovom najboljeg.

- Alen je više prijatelj nego menadžer.

I ponovit će, ono što je rekao već ‘sto’ puta.

- Trudim se približiti njegovim izdanjima. Bokšić sebe nikada ne stavlja u prvi plan, ali gledao sam na YouTubeu njegove utakmice. Jedna utakmica Lazija protiv Sampdorije najviše me se dojmila i, naravno, finale Kupa za Hajduk (Hajduk pogotkom Bokšića pobijedio je Crvenu zvezdu usred Beograda te osvojio zadnji kup bivše države – op.a.). Idol? Izvan terena prije svih Cristiano Ronaldo. Pratim sve o Portugalcu, sve njegovo imam. I čaše s njegovim likom, i dresove... Na terenu? Idol mi je bio Drogba, volio sam njegov stil igre – istaknuo je Antunović.

image

Mate Antunović u Dortmundu, na Westfalenu, protiv Borussie

Vojko Bašić/Cropix

Hajduk i Milan polufinale UEFA juniorske Lige prvaka igraju u Ženevi u petak, 21. travnja, u 18 sati. Prvo polufinale između Sportinga i AZ Alkmaara počinje istog dana pet sati ranije, u 13 sati. Finale je u ponedjeljak, 24. travnja, u 18 sati.

03. svibanj 2024 13:26