StoryEditorOCM
Nogomet200 UTAKMICA ZA SLAVEN

Još mogu pomoći kaže Ivan Pulić iz Pičeta, tri puta prvak Prve ŽNL: ‘Koja mi je utakmica najdraža? Svaki put kad smo dobili Konavljanina!‘

Piše Tonči Vlašić
19. listopada 2023. - 14:15

Prvo prvak sa Sokolom u kojem je ponikao…

- Ja sam generacija 1988. godište. Pokojni Kiko Kovač nas je vodio. Počeo sam, naravno, prvo igrat za mlađe, na kraju i za prvu momčad. Igr’o je u mene brat Matija kad smo osvojili prvo mjesto 2007. u Županijskoj ligi, pa Maro Miljević, Antonio Miljević, Hrvoje Lučić, branili su Ivica Obradović i Ivica Nadramija, igrao Toni Dedo, lijevi bek, pa u napadu Nino Dubretić, sadašnji predsjednik, zatim Hrvoje Kralj, koji je danas trener Sokola… - proletio je na brzinu te svoje dane na Luži, u dresu Sokola, Ivan Pulić iz Pičeta, a kad su u Dubravci odlučili napravit bolje uvjete u ljeto 2009., te odustali od natjecanja dok se to ne dogodi, stigao je poziv odozdo. Zvali su ga s Gnjila. Ima tome, eto, punih 14 godina. I od tad je u Slavena.

- Moja prva utakmica za Slaven? Znam kako je trener bio Antonio Bagoje, znam kako je to bila ona međužupanijska liga, igrali su u njoj i splitski klubovi. Liga se zvala 4. HNL skupina jug, ali nisam siguran koja mi je bila prva utakmica – kaže 35-godišnji Ivan, koji je protekle nedjelje upisao dvjestoti nastup za ‘Crvene‘, i to baš protiv Sokola. Pamtit će taj svoj jubilej po 3:0 pobjedi…

- Kako je bilo igrat protiv Sokola? Nakon toliko godina Slaven smatram svojim, a i Slaven mene smatra svojim.

Bio je i kapetan Slavena.

- Kažu kako teško na Grudi zavole nekog sa strane, a mene jesu.

Koja mu je najdraža utakmica od ovih dvjesto u dresu Slavena?

- Svaki put kad smo dobili Konavljanina – k‘o iz topa će Ivan, koji je bio prvak ne samo sa Sokolom, već i dva puta sa Slavenom, pri put 2015. te lani, 2022. godine.

image

Najdraža mi je svaka pobjeda protiv Konavljanina - istaknuo je Ivan Pulić. Evo ga u dresu Slavena protiv Konavljanina na Gnjilama 2022. godine

Tonči Vlašić
image

Ivan Pulić je u sezoni 2014./15. pri put sa Slavenom osvojio Prvu županijsku ligu

Tonči Vlašić/

Je li ikad pogodio za pobjedu u sudačkoj nadoknadi? Jest, odmah se sjetio nakon čega smo znali u koju godinu treba ‘otploviti‘.

Bilo je to u 8. kolu sezone 2018./19., igralo se na Gnjilama protiv Grka. Gosti iz Potomja su izbacivali loptu s gol crte, grčevito branili 1:1 tog jedanaestog, jedanaestog 2018. godine. Ostalo je zapisano kako u zadnjih pet minuta nisu igrači Grka izlazili iz svog šesnaesterca, kako je Slaven imao tri kornera, kako je non stop bila gužva, ali lopta nije htjela u gol. I onda sudačka nadoknada: Baldo Perak s desnog boka odlično je našao nečuvanog Ivana Pulića na tri metara ispred gola, kojemu nije bilo teško zabiti za pobjedu.

- To je ta utakmica. Te sezone smo se s Croatijom i Župom borili za prvaka – kaže Pulić, a pamti se, ostalo je zapisano, kako je to bila 100-ta utakmica u dresu Slavena za Tomislava Grubešića.

- Sad kad nema Grube (Grubišića) još je samo od mene stariji Antun Šmanjak, koji je ujedno trener. Do kad ću ja? Kaže baš Šmanjak kako mogu još pomoć. I evo, još sam tu. Ulazim u zadnjih 15-ak minuta, pola sata. Kad osjetim da nije tako, da više ne mogu pomoć, to će onda biti to, ali sad još nije tako – rekao je Ivan.

I kad već ‘kopamo’ po arhivi, evo još jedne slike – na centru Ivan Pulić i Luka Deranja ‘Stajs’, bivši legendarni igrač Slavena, koji je glavni ‘krivac‘ što se niti jedan jubilej ne propušta u Slavena (on vodi konte, zna sve brojke svakog igrača). Bilo je to u studenom 2021. godine. Ivanova 150 utakmica za Slavena, a suparnik opet Sokol.

image

Ivan Pulić i Luka Deranja ‘Stajs‘

Tonči Vlašić/
image

Luka Deranja ‘Stajs‘ i Ivan Pulić uoči utakmice sa Sokolom u nedjelju, 15. listopada 2023. godine - 200. utakmica Ivana Pulića za Slaven.

Tonči Vlašić/

Našli smo i zapisnik s prve njegove utakmice za prvu momčad Slavena. Dakle, trener Antonio Bagoje, 14. kolo, prvo proljetnog dijela prvenstva: Slaven – Postira Sardi 4:1. Krenuo je od 1. minute. U 52. minuti je umjesto njega ušao Nikša Đurić. Kapetan Slavena je u toj njegovoj prvoj utakmici za ‘crvene’ bio Antun Bratoš.

Ima još: derbi 17. kola, sezona 2018./19., ostalo je zapisano u Dubrovačkom vjesniku: Slaven dobio lidera, Croatiju na Gnjilama pogotkom Ivana Pulića, koji je pogodio u 28. minuti iz slobodnog udarca... Zatim ima slika iz 1998. godine – mlađi kadeti Sokola. Čuči u donjem redu, drugi s desna, Ivan Pulić.

image

Dubrovački vjesnik 1998. godina - mlađi kadeti Sokola

- To smo igrali županijsku ligu mlađih kadeta. Imali smo deset godina. Čini mi se k’o da je jučer bilo, a prošlo je 25 godina – smije se Ivan, koji nastavlja svoju priču u kopačkama, jer, kako što je i rekao: Još mogu pomoći!

image

Ivan Pulić (Slaven) protiv Gusara na Gnjilama

Tonči Vlašić/
25. travanj 2024 09:26