StoryEditorOCM
NogometHOĆE LI DEFANZIVAC IZ MOKOŠICE NA EURO?

Izbornik Dragan Skočić priključio Vicka Ševelja pripremama mlade reprezentacije!

Piše Tonči Vlašić
10. lipnja 2023. - 09:47
Mario Čupić je napravio sliku za uspomenu na susret s Vickom Ševeljom u Ljubljani,. Čupić radi za televiziju, a zadatak mu je bila utakmica u kojoj je igralo Radomlje za koje nastupa nogometaš iz Mokošice

Vicko Ševelj se prilkjučio pripremama mlade reprezentacije u Medulinu. Nije bio na prvom popisu izbornika Dragana Skočića, nije ni među dodatnih sedam imena, ali se iskazao na dvije zadnje provjere protiv Kine, bio je strijelac u sudačkoj nadoknadi za 1:1 u prvoj utakmici, igrao u drugoj drugo poluvrijeme kad su postignuti svi pogoci, a Hrvatska dobila tu utakmicu s 4:1.

Izvješća iz Medulina, s priprema reprezentacije, govore kako će teško Skočić moći računati na Stipu Biuka, izgleda ga njegov Los Angeles ne pušta, te donose kako je sam izbornik rekao, pišu Sportske novosti, kako ima problema u obrani, te u nogometašu iz Mokošice, članu slovenskog prvoligaša Radomlje, vidi igrača koji bi mu itekako mogao pomoći.

Ševelj je ponikao na lapadskom travnjaku, potom igrao za mlađe uzraste Hajduka, bio kapetan B momčadi, te upisao tri nastupa za prvu momčad. Potom Sarajevo, pa Radomlje. I prije toga u mladim reprezentacijama Hrvatske. Ukupno je do danas upisao pet nastupa.

Defanzivac je koji igra sve pozicije. Dobio je tako priliku izboriti mjesto u mladoj reprezentaciji, koju čeka Europsko prvenstvo U21, koje se krajem povog mjeseca igra u Gruziji i Rumunjskoj.

Hrvatska je u skupini ‘B’ s Ukrajinom, Španjolskom i Rumunjskom. Euro će otvoriti utakmicom protiv Ukrajine 21. lipnja od 18 sati u Bukureštu, potom će na istom stadionu 24. lipnja od 20.45 sati igrati protiv Španjolske, dok će 27. lipnja od 20.45 sati igrati protiv domaćina skupine, Rumunjske, također u Bukureštu, ali na stadionu FCSB-a, bivše Steaue.

U skupini ‘A’ su Gruzija, Portugal, Belgija i Nizozemska, u skupini ‘C’ Češka, Engleska, Njemačka i Izrael, te u skupini ‘D’ Norveška, Švicarska, Francuska i Italija. Prva dva mjesta u skupini vode u četvrtfinale u kojem se ‘križaju’ skupine ‘A’ i ‘C’, te ‘B’ i ‘D’.

28. travanj 2024 23:54