StoryEditorOCM
Nogometiskreno i otvoreno

Hajdukov predsjednik Lukša Jakobušić oglasio se nakon dva uzastopna poraza: "I noga u guzicu je korak naprijed"

Piše Slaven Alfirević/SD
20. rujna 2023. - 13:45
Slavonski brod, 130923. Omladinac Gornja Vrba - Hajduk, utakmica Hrvatskog nogometnog kupa. Na fotografiji: Luksa Jakobusic.Vlado Kos/Cropix

Hajdukov se predsjednik LukšaJakobušić obratio javnosti prilikom proslave Dana splitskog sporta u Hrvatskom domu, prenosi Slobodna Dalmacija.

- Nije kriza. Siguran sam da smo mi najstabilniji klub u Hrvatskoj. Kad izgubiš doma, jedan dio odgovornosti je na igračima, a kad izgubiš onako u Gorici sigurno je dio i na struci. A kad se izgube dvije utakmice u 90. minuti, sigurno je nešto i na meni. Nismo radili euforiju kada smo pobijedili pet utakmica, niti sada padamo u depresiju. Znamo što nam je cilj. Na koncu, i dalje smo prvi. Siguran sam da ćemo biti dobri - rekao je Jakobušić i komentirao izjavu Ljube Pavasovića Viskovića, bivšeg člana Nadzornog odbora splitskog kluba, kako ako Hajduk sada ne bude prvak, neće ni u idućih sedam - osam sezona:

- Njega iznimno cijenim i on to zna. To je više bila poruka igračima. Ali budite sigurni da su oni svjesni važnosti i snage Hajduka. Na svim razinama smo stabilni. Siguran sam da će se ta stabilnost vidjeti i na terenu već u sljedećim utakmicama.

Hoćete li pobijediti Lokomotivu u idućem kolu?

- Trebali smo pobijediti i Istru, pa nismo. Treba zaslužiti pljesak, prije svega. Treba se oznojiti, treba pokazati hajdučki pristup, a onda će doći rezultat. Činjenica je da ovo može biti kriza, ali ona možda dolazi u pravom vremenu. Tek smo u prvoj četvrtini prvenstva. Mi smo postali lovina. Ako naši suparnici ili javnost nisu naviknuli da je Hajduk na ovom mjestu, možda se ni mi nismo naučili nositi s tim. Treba nam malo vremena, vrlo brzo ćemo uhvatiti taj ritam.

Osvrnuo se i na izjavu Zvonimira Šarlije kako je domaćim igračima više stalo nego strancima u momčadi.

- Kad završi utakmica, ti daš gol, izgubiš, svi su nikakvi. Njegov je kontekst da je njega možda boljelo više nego druge. To je izvučeno iz konteksta, ali podjela nema. U konačnici, Hajduk je non-stop u nekoj krizi. Ako ništa, znamo se nositi s tim. Ponavljam, ne vidim da je ovo kriza. Problem je rezultata, ali i noga u guzicu je korak naprijed.

28. travanj 2024 22:16