StoryEditorOCM
NogometSJAJNA EUROPSKA EPIZODA ADNANA AGANOVIĆA

Dubrovčanin pogodio i asistirao, Sepsi OSK razbio najtrofejniji bugarski klub u pretkolu Konferencijske lige!

Piše Tonči Vlašić
3. kolovoza 2023. - 22:40

Nije bio optimist nakon ždrijeba, i kladionice su ulogu favorita namijenile nogometašima CSKA iz Sofije, najtrofejnijeg i najuspješnijeg bugarskog kluba. Međutim, njegov Sepsi OSK ih je razbio. Prvo je slavio usred Sofije s 2:0, a sad kod kuće s 4:0. Tako će Adnan Aganović i ostali igrati u trećem pretkolu Konferencijske lige. Idući suparnik bit će im Aktobe iz Kazahstana.

Bugari su i nakon poraza kod kuće očekivali kako će oni dalje, ali doživjeli su rezultatsku katastrofu u Rumunjskoj. Dubrovčanin je bio strijelac za 2:0 u 70. minuti. Sepsi OSK je poveo u 19. minuti iz kaznenog udarca. U 90. minuti Aganović je asistent za 3:0, a u petoj minuti sudačke nadoknade novi kazneni udarac za domaćina, i novi pogodak u mreži CSKA.  

Šest utakmica je ove sezone odigrao Sepsi OSK. Pet je dobio. Niti jednu nije izgubio. Što je za svaku pohvalu, nije primio niti jedan pogodak. Osvojio je, redom, rumunjski Superkup (1:0 dobio prvaka Farul Constantu), prvenstvo otvorio s dvije pobjede i jednim neodlučenim rezultatom (0:0 kod Rapid Bukurešta, zatim 1:0 kod kuće protiv Universitatee 1948. Craiove – Aganović asistent, te 3:0 u gostima kod Dinama iz Bukurešta – Aganović strijelac), a u Europi dvije velike pobjede…

Aganović je odigrao pet od šest utakmica. Propustio je samo onu koju Sepsi OSK nije dobio. U tih pet nastupa dva pogotka i dvije asistencije!

04. svibanj 2024 07:13