StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK NA FINALU LIGE PRVAKA

Drugi put Liverpool - Real u Parizu za krunu: ‘Luka Modrić je majstor, Alen Bokšić je bog, sjećam se Thurama, haha, Mbappe je ostao u klubu bez duše!‘

Piše Tonči Vlašić
28. svibnja 2022. - 12:21

Jürgen Klopp, Virgil van Dijk, Luka Modrić i Carlo Ancelotti sastat će se u subotu navečer na Stade de Franceu u finalu iz snova između Liverpoola i Reala - francuski sportski dnevnik L'Équipe je s tim kvartetom najavio veliko finale. Modrić nije bio na posljednjoj konferenciji za novinare, Ancelottija su 'čuvali' Thibaut Courtois i Marcelo, međutim, Real Madrid su prije svega hrvatski virtuoz i francuski topnik Karim Benzema, prvi je svojim potezima, a drugi pogocima doveo kraljevski klub do velikog finala. 

U Pariz je stiglo, ističe se, 60.000 navijača Liverpoola. Polovica bez ulaznice za Stade de France. Pokušat će na crno doći do karte. Tko zna koliko će morati zavući ruku u špag. Tko ne uspije, Liverpool ima svoju zonu gdje će se na velikom ekranu, u gradu svjetlosti, pratiti veliko finale. Naravno, stigli su i Španjolci, ali navijača Real Madrida bez ulaznice je manje, tvrdi se, dosta, dosta manje. 

image

Navijači Liverpoola u Parizu

Thomas Coex/Afp
image

Navijači Liverpoola u Parizu

Thomas Coex/Afp

Stade de France je već bio domaćin finala Lige prvaka, dva puta. Oba puta je slavio španjolski nogomet. Prvi put i nije moglo biti drugačije. U finalu su bili Real Madrid i Valencia (3:0). Drugi put je to bio ogled španjolske i engleske lige. Barcelona je dobila Arsenal s 2:1.

Prvo finale Lige prvaka je odigrano u Parizu, ali na Parku prinčeva. Real Madrid je 1956. godine dobio Reims s 4:3. Treći put je finale na Stade de Franceu, a tri puta je domaćin finala bio Park prinčeva. Treći put u finalu Real Madrid i Liverpool, a drugi put u Parizu. Prvi put je Liverpool dobio Reala na Parku prinčeva 1981. godine s 1:0. Real je uzvratio prije četiri godine u Kijevu s 3:1. 

Na Stade de Franceu se već najavljuje na velikim ekranima utakmica Francuska - Hrvatska u Ligi nacija 13. lipnja. Prije šest godina, 12. lipnja, Luka Modrić je bio strijelac za 'Vatrene' u pobjedi 1:0 protiv Turske u prvoj utakmici naših na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Na Stade de Franceu je Hrvatska 8. srpnja 1998. godine igrala svoje prvo polufinale Svjetskog prvenstva. 

Poražena je s 2:1 od Francuske, te je na Parku prinčeva tri dana poslije dobila Nizozemsku s 2:1 i osvojila broncu. 

- Thuram je postigao svoja jedina dva pogotka za reprezentaciju - smije se taksist, trlja nam 'sol na ranu'. Ne voli PSG.

- Mbappe je ostao zbog novaca. Nije otišao u veliki klub. PSG to nije. Taj klub nema dušu. Samo novce. Ostao je u malom klubu. Real je veliki klub - priča taksist. Iz Marseillea je te navija za OM

image

Luka Modrić na treningu Reala 

Franck Fife/Afp

Luka Modrić mu je bilo prvo što je rekao nakon što je doznao kako smo iz Hrvatske, a kad je spomenuo OM i Hrvatsku - k'o iz topa će: Alen Bokšić!

- Alen je bio sjajan. Alen je bog nogometa. On nam je donio prije 30 godina naslov prvaka Europe - priča. Svega se sjeća. Finale je bilo 1993. godine u Munchenu. Pamti i dan - 23. svibnja. Njegov OM je dobio Milan 1:0. Boli je postigao pogodak u završnici prvog dijela.

- Duje Čaleta Car - dodao je ime aktualnog hrvatskog reprezentazivca, koji igra za OM, koji je bio (tek) drugi. Možda je zato ljut na Mbappea što nije otišao u Real jer će opet OM teško do naslova...

- Skoblar! - sjetio se kad je vožnja stigla kraju. 

- Josip Skoblar! 44 gola. Zlatna kopačka - viče taksist, koji je umjesto pozdrava poželio: Sretno. Neka pobijedi večeras Modrić. Luka je majstor. Majstor! Lu-ka Mo-drić, Lu-ka Mo-drić! - zagrmio je na odlasku. 

image

Sve je spremno za finale Lige prvaka: Liverpool - REal Madrid

Tonči Vlašić/

Modrić večeras može do petog naslova prvaka Europe, Real Madrid do četrnaestog. Liverpool lovi sedmi naslov i priželjuje kako će opet dobiti Reala usred Pariza.

Veliko finale počinje u 21 sat. Prijenos je na HTV2.

26. lipanj 2024 04:37