StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK U ROTTERDAMU

Dođe ti da klekneš i moliš ga da nikad ne ode, ni s terena, ni iz Reala, ni iz reprezentacije!

Piše Tonči Vlašić
15. lipnja 2023. - 06:15
Realizirao je kazneni udarac u 116. minuti za konačnih 4:2, izborio kazneni udarac u 55. minuiti za 1:1... - kapetan Luka ModrićJohn Thys/Afp

FINAL FOUR UEFA LIGA NACIJE

Polufinala, srijeda, 14. lipnja, Rotterdam: Nizozemska - Hrvatska 2:4, četvrtak, 15. lipnja, Enschede: Španjolska - Italija. 

Nedjelja, 18. lipnja, 15 sati, utakmica za treće mjesto, Enschede: Nizozemska - poraženi Španjolska ili Italija, 20.45 sati, finale, Rotterdam: Hrvatska - pobjednik Španjolska ili Italija.  

Podno tribina De Kuipa, u domu Feyenoorda, pljesak Luki Modriću, kad je odlazio u pratnji glasnogovornika Tomislava Packa put svlačionice. Kapetan je ravno s terena ušetao pred mikrofone, a španjolski kolega, koji kaže kako je pratio Hrvatsku 90-ih, koja ga je sa Zvonimirom Bobanom, Davorom Šukerom, Draženom Ladićem, Slavenom Bilićem i ostalima oduševila, potom je dodao, e, da, i s Robertom Prosinečkim. Divio joj se, govorio kako je to čudo za tako malu državu, a sad kaže kako je ova generacija predvođena Modrićem sve to debelo premašila. Ne sad, već i prije, još kad je u Kataru uzela drugu medalju za redom na Svjetskim prvenstvima.

Sad, evo Hrvatske u finalu UEFA LIge nacija, a Modrić je čarobnjak. I dalje, unatoč 37 na leđima, vuče. Marca piše kako cijela hrvatska igra prolazi kroz njegove kopačke, a ta igra je za oko lijepa, baš lijepa. Teren je napustio napravivši đir podno tribine na kojoj su bile tisuće i tisuće razdraganih hrvatskih navijača. Kakve ovacije. Zaslužio ih je! Trenuci za povijest! Ne samo hrvatskog nogometa.

4:2 protiv Nizozemske bila je Modrićeva 65. utakmice ove sezone, a on nakon 90 minuta igre pritišće De Jonga, u 116. minuti uzima loptu te udarcem s bijele točke zaključuje utakmice, potpisuje konačnih 4:2. Dođe ti da klekneš i moliš ga da nikad ne ode, ni s terena, ni iz Reala, ni iz reprezentacije!

I kad to radi kapetan, ‘zuje’ i ostali. Kramarić, Juranović, Perišić, Brozović, Kovačić..., ma svi. Livaković za kojeg se nogometni svijet pita kako je on to i dalje u Dinamu. Pa, Ivanušec, Pašalić... Petković je zaigrao u produžetku. Pogodak i izboren penal. Bio je sjajan!

I Nizozemci su ustali kako bi ispratili Modrića u 118. minuti kad je napuštao igru. Ali, nije gotovo. U nedjelju ponovno u Rotterdamu igra Hrvatska. Igra Kapetan!

Protiv koga, Španjolske ili Italije? Doznat ćemo ovog četvrtak, do ponoći sigurno.

image

Luka Modrić slavi pogodak protiv Nizozemske

Kenzo Tribouillard/Afp
image

Goooooool - Lukaaaaa Modrić!

John Thys/Afp
image

Luka Modrić je zapljeskao navijačima, zahvalio im na ovacijama

Kenzo Tribouillard/Afp
27. lipanj 2024 09:37