StoryEditorOCM
NogometRUMUNJSKA

Deseta utakmica ove sezone, a jedna rubrika je i dalje prazna, Aganović i ekipa igrali domaće prvenstvo, a razmišljali o europskom četvrtku

Piše Tonči Vlašić
21. kolovoza 2023. - 20:20

Deseta ovosezonska utakmica Sepsi OSK-a Adnana Aganovića, a i dalje je rubrika porazi kod ‘crveno bijelih‘ prazna iako su u tih deset ispita četiri europska u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, te ogled protiv aktualnog prvaka za rumunjski Superkup.

Da, sezona je otvorena novom ‘kantom‘. Prvak Farul Constanta je savladan na neutralnom terenu s 1:0. U Europi tri pobjede i remi, a suparnici najtrofejniji bugarski klub, CSKA (2:0 usred Sofije, pa 4:0 kod kuće), te potom kazahstanski Aktobe (i to pobjeda u gostima 1:0 nakon što je prva kod kuće završila 1:1). U prvenstvu dvije pobjede i tri remija. Možda malo kvari raspoloženje činjenica kako su dva od tri remija u prvenstvu bila kod kuće.

Drugi je upisan ovog ponedjeljka. Ogledom Sepsi OSK - FC Hermannstadt 1:1 zaključeno je 6. kolo (Aganović i ekipa imaju utakmicu zaostatka). Nakon prvog poluvremena je bio 1:0, gosti su izjednačili u nastavku, u 53. minuti. Dubrovčanin, najbolji asistent ne samo Sepsi OSK-a, već među najboljima lige, igrao je ovaj put do 60. minute. Izvješća govore kako Sepsi OSK-a ovih dana razmišlja samo o Europi, kako mu je super važan idući nastup, koji ga čeka već u četvrtak, 24. kolovoza, kad igra kod kuće prvi susret završnog kruga kvalifikacija Konferencijske lige. Suparnik je norveški Bodo Glint.

Nisu u redovima Sepsi OSK-a očekivali proći ni prvu prepreku, bugarski CSKA je bio na papiru favorit, a isprašili su ga sa 6:0.  Na kladionicama je norveški sastav favorit za pobjedu već u prvoj utakmici usred Rumunjske…

04. svibanj 2024 04:26