StoryEditorOCM
NogometTEK MU JE SEDAMNAEST

Danas mu je divan dan, divan dan - Frano Vlašić prvi put u zapisniku utakmice HNL-a, slavio na Rujevici rođendan i pobjedu!

Piše Tonči Vlašić
25. veljače 2023. - 20:49

U Rijeci će po prvi puta na klupi biti naš Frano Vlašić koji danas slavi 17. rođendan. Frano, sve najbolje! – čestitao je Nogometni klub Slaven Belupo, prvoligaš, rođendan nogometašu iz Župe dubrovačke, te poželio svom novom članu, do jučer najboljem strijelcu Sesveta u Prvoj hrvatskoj kadetskoj ligi i reprezentativcu do 17 godina, sve najbolje.

Trener prve momčadi Zoran Zekić uvrstio ga je na popis putnika za Rijeku gdje su ‘Farmaceuti’ na kraju slavili s 1:0, ostvarili super vrijednu pobjedu u 23. kolu Supersport Hrvatske nogometne lige, dobili Rijeku u izravnom dvoboju tko će skočiti na četvrto mjesto prvenstvene tablice (Dinamo 52 boda/21 utakmica, Hajduk 44/22, Osijek 35/22, Slaven Belupo 32/23, Istra 1961. 31/22, Rijeka 28/23...)

Vlašić je prvi put bio u svlačionici na utakmici HNL-a. Dočekao ga je podno tribina stadiona na Rujevici plavi dres Slaven Belupa s brojem 16 i njegovim prezimenom. Utakmicu je odgledao s klupe gdje se skupa s ostalim radovao pogotku u 85. minuti i pobjedi.

image

Zapisnik utakmice Rijeka - Slaven Belupo

Vlašić je ponikao u Nogometnom klubu Župa dubrovačka, igrao zatim za mlađe uzraste Nogometne akademije Libertas, pa za mlađe uzraste GOŠK Dubrovnik 1919. u drugom razredu kategorije pioniri, istaknuo se te otišao u Sesvete čiji su kadeti prvi razred, skupa s Dinamom, Hajdukom, Osijekom, Rijekom i ostalima... Postigao je 14 pogodaka u prvom dijelu sezone, pamtit će se kako je četiri puta tresao mrežu vršnjaka Rijeke u 6:2 uspjehu Sesveta. Dobio je zasluženo poziv izbornika, te u svom debiju postigao pogodak u 2:0 pobjedi protiv Crne Gore.

Interes za Vlašića iskazali su njemački i talijanski klubovi, ali ga zbog stroge birokracije nisu mogli dovesti u svoje redove u zimskom prijelaznom roku. Nakon toga se javio Slaven Belupo, i to ga nije doveo da igra za mlađe uzraste, već ga je Zekić odmah priključio radu s prvom momčadi. Danas ga je prvi put uvrstio u zapisnik, za očekivati je kako će vrlo brzo imati debi u HNL-u!

image

Svlačionica na Rujevici - prvi put Frano Vlašić u HNL-u

28. rujan 2024 00:19