StoryEditorOCM
NogometŽUPANIJSKI KUP

Bez iznenađenja u Gabrilima, Domagoj Ljubišić opet pogodio, GOŠK Dubrovnik 1919. saznao suparnika

Piše Tonči Vlašić
27. veljače 2022. - 18:17

Croatija će, a ne Enkel igrati protiv GOŠK Dubrovnik 1919. u finalu Županijskog kupa za područje Nogometnog centra Dubrovnik – Župa dubrovačka – Konavle. Nije se dogodilo iznenađenje u Gabrilima. Domaćin, koji je godinama sam vrh Prve županijske lige, svladao je s 2:0 županijskog drugoligaša.

Vlaho Grbešić je u 29. minuti bio strijelac prvog pogotka, a pobjedu Croatije potvrdio je Domagoj Ljubišić u 84. minuti. Ljubišić je bio strijelac i u prethodnom kolu, kad je Croatija dobila Župu dubrovačku na njenom terenu boljim izvođenjem penala. Postigao je pogodak za 1:1, a poslije je bio uspješan i u odluci na penale.

U utorak, 1. ožujka, igra se u Metkoviću prva polufinalna utakmica Nogometnog centra Neretva u kojoj je ONK Metković domaćin Neretvi, a dan poslije u Pločama je drugo polufinale centra između Jadran Luka Ploče i Neretvanca.

U srijedu, 2. ožujka, osim u Pločama igra se i u Blatu te Trpnju. Riječ je o finalnim utakmicama centra Lastovo – Korčula (BŠK Zmaj - Jadran 1929. Smokvica) odnosno Nogometnog centra Pelješac (Faraon - Ponikve). Sve utakmice počinju u 15 sati.

Na kraju, kad se dobiju pobjednici sva četiri Nogometna centra, ždrijebom će se odraditi parovi polufinala Županijskog kupa, također se igra jedna utakmica, isto vrijedi i za samo finale.

Pobjednik Županijskog kupa će se, kao i proteklih sezona, plasirati u pretkolo Hrvatskog kupa. 

02. svibanj 2024 12:54