StoryEditorOCM
NogometEUROPSKI KUPOVI

Adnan Aganović uđe u igru, Sepsi OSK pogađa i prolazi, nakon CSKA izbacio je i Aktobe!

Piše Tonči Vlašić
17. kolovoza 2023. - 20:02

U prvoj utakmici u Rumunjskoj kazahstanski Aktobe je poveo s 1:0 u 65. minuti, a zatim je trener Sepsi OSK-a Ciobotariu podigao s klupe Adnana Aganovića i poslao ga u igru. U 89. minuti domaćin je izjednačio na 1:1. Sad, sedam dana poslije, nije bilo pogodaka nakon sat vremena igre. Potom je u igru ušao 35-godišnji Dubrovčanin. Sepsi OSK je poveo u 67. minuti, a kako je izdržao do kraja, osam minuta je bilo sudačke nadoknade, igrat će u zadnjem krugu kvalifikacija Konferencijske lige. 

Aganović i ekipa su se uključili u drugom pretkolu kvalifikacija trećeg po važnosti europskog klupskog natjecanja. Najtrofejniji bugarski klub CSKA je bio favorit, međutim, Sepsi OSK je slavio usred Sofije s 2:0 u prvoj utakmici, a potom u uzvratu s 4:0, te je s ukupnih 6:0 prošao u treće pretkolo i stigao do dvoboja s Aktobeom.

Dubrovčanin je u 4:0 pobjedi protiv CSKA pogodio za vodstvo 2:0, te asistirao za 3:0. Nastupio je u sve četiri europske utakmice. 

Zadnja prepreka do skupine Konferencijske lige Aganoviću i ekipi bit će Bodo/Glimt. Prva se igra 24. kolovoza u Rumunjskoj, a uzvrat sedam dana poslije u Norveškoj. 

image

Adnan Aganović (Sepsi OSK)

Sepsi Osk/
03. svibanj 2024 23:41