StoryEditorOCM
KošarkaEUROLIGA

Sreten Radović glavni sudac utakmice u Kneževini, a na tribinama Ivan Ljubičić, Novak Đoković...

Piše Tonči Vlašić
7. travnja 2023. - 23:59

Sreten Radović je odsudio 28. euroligašku utakmicu ove sezone. Već se zna kako će dubrovački međunarodni sudac, više od desetljeća jedan od najboljih sudaca Europe, svirati i u idućem 34. kolu, posljednjem ligaškom. Potom kreće doigravanje za prvaka. Sudit će i tad.

Osam najboljih klubova od ukupno osamnaest  će se boriti za naslov, koji je lani osvojio Anadolu Efes, a koji ovaj put neće vidjeti ni doigravanje. Kojih osam je u utrci za prvaka? Još se ne zna svih osam već šest, a ne zna se niti jedan par četvrtfinala. Poznato je samo kako će prednost domaćeg terena imati Olympiacos, Real Madrid, Barcelona i AS Monaco.To je kvartet najboljih. Partizan i Maccabi su unutra. Fenerbahče, Baskonia i Žalgiris su u igri za preostala dva mjesta. Jedan od te trojice će otpasti nakon 34. kola.

Radović je u 33. kolu bio glavni sudac super zanimljivog ogleda u Kneževini gdje je Partizan pobjedom 88:84 protiv AS Monaca osigurao plasman u četvrtfinale, a domaćina ‘zakucao’ na četvrto mjesto. Jedan od naših najboljih tenisača svih vremena, Ivan Ljubičić, došao je pogledati utakmicu u dvoranu Gaston Medecin, koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Bio je među gledateljima još jedan teniski velikan, za neke najveći igrač svih vremena, Novak Đoković, koji je veliki navijač Crvene zvezde. Ovaj put je došao podržati Partizan za kojeg ne navija, rekao je u izjavi za novinare, samo kad igra protiv Crvene zvezde.

Barcelona je izgubila u Milanu, te zadnje kolo dočekuje na trećem mjestu s 22 pobjede i 11 poraza, dok su Olympiacos i Real Madrid Maria Hezonje na vrhu s po 23 pobjede i 10 poraza. U zadnjem, 34. kolu, 13. travnja, Real je gost Maccabija, Olympiacos dočekuje Baskoniu, a Barcelona igra dan poslije, 14. travnja, kod kuće protiv Valencije...

30. travanj 2024 23:53