StoryEditorOCM
KošarkaNOVI TROFEJ DUBROVČANINA

Real je imao više vojnika na fronti, jedan od njih je bio Hezonja, Barca za njega nije imala rješenje u drugoj četvrtini!

Piše Tonči Vlašić
19. veljače 2024. - 15:21

Real je nakon četiri godine uzeo Kup kralja. Barcelona roni suze, čitamo prepucavanja dva najveća rivala. Suci nam nisu dozvolili povratak – kaže Barca, a Real im nakon toga, budući je suparnik istaknuo kako je odigrao veličanstveno finale, odgovara kako im je sad pobjeda još veća kad su dobili tako dobrog suparnika.

U finalu Kupa kralja Real je bio s 96:85 bolji od Barcelone. Španjolski mediji ističu kako je ovo bilo jedno od najboljih finala u povijesti natjecanja u kojem su u glavnim ulogama bila dva ‘bijela‘, Campazzo s 18 koševa i 6 asistencija, te Poirier koji je bio bez promašaja iz igre – 17 koševa, 8 skokova, 2 blokade – valorizacija 32. ‘Bijeli‘ su imali još četvoricu dvoznamenkastih u napadu, Musa i Yabusele su postigli po 15, Deck 13, a naš Hezonja 12. Marca je napisala: Real je imao više vojnika na fronti.

U finalu, koje je odigrano u Malagi pred 10.900 gledatelja, bilo je 15 izmjena vodstva.

Hezonja je bio sjajan u drugoj četvrtini kad je ubacio svih 12 koševa, i to u nizu , kad je skakao, krao lopte, asistirao. Marca je napisala kako se sve u Realu vrtjelo oko njega. Bio je jedini igrač u prvom poluvremenu, koje je pripalo Barci 45:43, s dvoznamenkastim koš učinkom.

Real je do trofeja stigao pobjedama u četvrtfinalu protiv Murcie, u polufinalu protiv Valencie, te u finalu protiv najvećeg rivala, Barcelone. Dubrovčanin, koji će 25. veljače, proslaviti 29. rođendan, stigao je do četvrtog trofeja s Realom u koji je stigao u ljeto 2022. godine (španjolski Superkup osvojio je prošle i ove sezone, prvak Europe bio prošle sezone, a sad ove sezone Kup Kralja, nada se kako to neće biti jedini trofej).

02. svibanj 2024 12:54