StoryEditorOCM
KošarkaINCIDENT U PIREJU

Raspisala se Europa, francuski sudac sve prijavio Dubrovčaninu, Olympiacos odmah odlučio: doživotna zabrana ulaska u dvoranu, ali...

Piše Tonči Vlašić
16. prosinca 2023. - 12:40
Europski mediji pišu o incidentu u Pireju, na slici trenutak kad francuski sudac Joseph Bisanga pokazuje glavnom sucu Sretenu Radoviću tko ga je vrijeđao

Sreten Radović je bio glavni sudac utakmice u Pireju u kojoj je Olympiacos u 14. kolu Eurolige ugostio pred 10.898 gledatelja Valenciju i izgubio 56:63. Španjolski mediji se šale u svojim izvješćima kako grčki velikan sad može biti miran. Ni jedna španjolska momčad više neće proći kroz Pirej u ovoj regularnoj sezoni. Valencija je bila posljednja, četvrta koja je posjetila doprvaka Europe i četvrta koja je pobijedila. Prije nje uspjelo je to preostalim španjolskim euroligašima, prvo Barceloni, zatim Baskoniji, te prije deset dana Real Madridu.

Međutim, nakon poraza od Valencije velikan iz Pireja suočen je s pokretanjem disciplinskog postupka zbog ponašanja navijača, koji sjede na mjestima uz teren, a koji su vrijeđali Radovićevog pomoćnika, francuskog suca Josepha Bisanga.

Incident se dogodio 26 sekundi prije kraja utakmice kada je Bisang tražio od Radovića da se u zapisnik upiše kako ga je jedan od navijača nazvao ‘majmunom’.

Olympiacos se odmah oglasio te ‘navijača’, koji je to rekao, kaznio ne samo oduzimanjem sezonske ulaznice, već doživotnom zabranom ulaska u dvoranu. U svom priopćenju klub iz Pireja je naglasio kako je ‘uvijek bio protiv bilo kojeg oblika i čina rasizma’.

Iako je Olympiacos kaznio krivca, čeka se odluka vodstva Eurolige. Najgori mogući scenarij za Olympiacos, ističe se, bit će igranje domaćih utakmica bez prisustva navijača.

Nakon 14. kola Real Madrid Maria Hezonje vodi s 13/1, drugo mjesto dijele Barcelona i Virtus Bologna s po 10/4, zatim Partizan, Monaco, Baskonia, Valencia i Maccabi imaju po 8/6, Panathiaikos, Olympiacos, Fenerbahče i Anadolu Efes po 7/7... Šest najboljih će nakon 34. kola izravno u četvrtfinale, dok će sedmi, osmi, deveti i deseti razigravati za preostala dva mjesta u četvrtfinalu... 

30. travanj 2024 23:54