StoryEditorOCM
KošarkaI TO SMO DOČEKALI

Mario Hezonja i ekipa utišali prepunu Sinan Erdem dvoranu u Istanbulu, te preko domaćina stigli korak bliže Olimpijskim igrama u Parizu!

Piše Tonči Vlašić
20. kolovoza 2023. - 22:07

I to smo dočekali nakon tko zna koliko godina! Košarkaši su nas razveselili. Osvojili su pretkvalifikacijski turnir u Istanbulu, te su ostali u igri za plasman na Olimpijske igre, koje su iduće ljeto u Parizu. U finalu su dobili domaćina, u prepunoj dvorani Sinan Erdem, i to s 84:71.

Hrvatska će iduće ljeto igrati na jednom od turnira završnih kvalifikacija. Novi uspjeh značit će – evo ih na Olimpijskim igrama. Nije ih bilo tamo od 2016. godine i Rija gdje su bili u četvrtfinalu. Tokio nisu vidjeli.

I kad se spominje Rio, eto sjećanja na kvalifikacije koje su odigrane u Torinu. I tad su naši dobili domaćina, te preko Italije otišli u Brazil gdje su pod vodstvom Aleksandra Petrovića (Mario Hezonja je igrao i tad, zatim Dario Šarić) bili tako blizu velikom rezultatu, a na kraju opet daleko...

Hrvatska i Turska su se očekivano našli u finalu pretkvalifikacijskog turnira u Istanbulu, koje su naši neočekivano lijepo otvorili. Prvo poluvrijeme je bila pjesma.U nastavku je domaćin zaprijetio. Bilo je: Ne, opet!

Ali, to opet se, ‘Ne, opet‘, nije dogodilo, a nije jer su Dario Šarić, Ivica Zubac i Mario Hezonja bili sjajni. Šarić je postigao 22 koša i imao 11 skokova, Dubrovčanin ubacio 16 koševa, imao 5 skoka, 3 asistencije, a Zubac 8 koševa i 10 skokova. Hrvatska je pogodila 15 trica, šest više od Turske.

image

Kapetan Hrvatske Dario Šarić preuzima kartu za završne kvalifikacije za Olimpijske igre - Hrvatska je pobjednik pretkvalifikacija u Istanbulu

Fiba Europe/

Hrvatska je u Istanbulu dobila svih pet utakmica! Roko Prkačin nije igrao u finalu, ali je doprinio pobjedama u skupini protiv Belgije, Švedske i Nizozemske te u polufinalu protiv UkrajineJosip Sesar kao izbornik ima 13/0. Pomoćnik mu je Ivan Perinčić, trener košarkaša Dubrovnika. Jasmin Repeša je od nedavno sportski direktor HKS-a...

Živi hrvatski san o nastupu na najvećem svjetskom natjecanju!

01. svibanj 2024 16:03