StoryEditorOCM
KošarkaVTB LIGA

Hezonja i dalje igra za Unics te čeka što će sutra reći trener Perasović, a što će odlučiti uprava, dok čeka potvrdio je kako ove sezone igra odlično

Piše Tonči Vlašić
6. ožujka 2022. - 20:18

Estonski Kalev se povukao iz VTB lige nakon što je Rusija napala Ukrajinu, poljska Zielona Gora je zamrznula svoj status, ostalih deset sastava je nastavilo dalje. Dosta stranaca je već napustilo ruske klubove, od onih najboljih, euroligaša, najviše ih je otišlo iz moskovskog CSKA, najmanje iz Unicsa iz Kazanja, nekoliko iz Zenita. Što se tiče Unicsa, kako se ističe u medijima, nekoliko stranaca je u dogovoru s upravom privremeno napustilo klub, a samo jedan bez pozdrava.

Velimir Perasović je ostao na klupi sastava iz Kazanja. Splićanin na raspolaganju osim ruskih košarkaša ima i Maria Hezonju, ostao je i Amerikanac O. J. Mayo, te Nigerijac Tonye Jekiri. Zadnje informacije kažu kako će Perasovć na raspolaganju imati i Talijana (Mark Spissu).

Takav Unics, s tri stranca plus domaći, dočekao je u Kazanju ove nedjelje bjeloruski Tsmoki iz Minska, te ostvario uvjerljivu pobjedu – 98:56. Prvo ime utakmice bio je Dubrovčanin, koji je ostvario 'triple double' – 25 koševa, 12 skokova i 12 asistencije, na njemu je napravljeno 6 prekršaja, plus imao je jednu blokadu. Pogodio je Hezonja 10 od 14 šuteva iz igre, te isto tako 10 od 14 slobodnih bacanja. Valorizacija 42!

Unics je lider VTB lige s 13/2, Zenit ima 11/3, CSKA 10/3, Saratov 8/3...

Po rasporedu VTB lige iduću utakmicu Unics bi trebao igrati 14. ožujka u gostima kod Nizhny Novgoroda. Međutim, pitanje je što će biti sutra, hoće li Euroliga 'izbrisati' ruske klubove, a ako se to dogodi, hoće li tad svi stranci dobiti papire, zaključiti postojeće ugovore, te napustiti Rusiju.

Hezonju, to nije tajna, žele vidjeti u Španjolskoj, Grčkoj, Turskoj... Tko zna što će odlučiti 27-godišnji Dubrovčanin ako opet neki NBA klub pokaže interes...

07. lipanj 2024 17:53