StoryEditorOCM
KošarkaŠPANJOLCI PIŠU, MARCA JASNA

Dubrovčanin izgubljen za Real Madrid, je li istina kako mu je Panathinaikos ponudio toliko novaca za tri sezone?

Piše Tonči Vlašić
12. ožujka 2024. - 17:03

Piše Marca, španjolski sportski dnevnik, kako u Real Madridu počinju prihvaćati ono što se čini neizbježnim i već se dugo osjeća: odlazi iz kluba Mario Hezonja. Stvari bi se morale dosta promijeniti kako bi 29-godišnji hrvatski igrač, visok 203 centimetra, i sljedeće sezone nastavio igrati za Real Madrid.

Podsjeća se kako je Hezonja u Madrid stigao 2022. godine iz UNICS-a iz Kazana, kako tad nije potpisao ugovor koji zaslužuje jedan od najboljih igrača Europe na svojoj poziciji, a što 29-godišnji Dubrovčanin sad traži. Madridski klub, ističe Marca, ne može ispuniti njegove zahtjeve.

Panathinaikos zove Hezonju, za ‘zelene‘ je igrao po povratku iz NBA lige i postao idol njegovih navijača. PAO se želi vratiti na vrh, Dubrovčanina smatraju ključnim dijelom svog projekta za iduću sezonu. Nude mu trogodišnji ugovor po dva milijuna eura neto. Nedostižno za Madrid!

Kako je objavila Marca nakon Kupa kralja, Hezonja je već odbio dva prijedloga za obnovu s bijelima smatrajući ih nedostatnima. Manje-više vremenski koincidirajući s tim odbijanjima, odnos s odgovornima u rubrici postao je krajnje hladan.

image

Mario Hezonja (Real Madrid)

Tonči Vlašić/

No osim ekonomske, uloga ‘Super Marija‘ u timu nije više glavna. Bio je MVP Eurolige u prosincu. Prošlu sezonu već je završio nezadovoljan ulogom u momčadi, iako je osvajanje Eurolige služilo za skrivanje problema. U finalu nedavnog Kupa kralja, kada je igrao samo zadnjih 3:23 minute utakmice nakon što je postigao 12 koševa u drugoj četvrtini, njegovo je strpljenje doseglo kraj. Osim ekonomskih razlika, čini se da mu je teško potpisati novi ugovor ako Chus Mateo ostane trener.

02. svibanj 2024 04:33