StoryEditorOCM
KošarkaBITKA ZA OLIMPIJSKE IGRE

Dobili sve tri u skupini, a sad kreće završnica, treba dobiti još dvije da sve bude za pet. Naši doznali suparnika u polufinalu!

Piše Tonči Vlašić
16. kolovoza 2023. - 19:17

Hrvatska je nakon Belgije i Švedske dobila i Nizozemsku, skupinu očekivano odradila bez greške, te je sad u polufinalu čeka Ukrajina, koja je bila druga u skupini u kojoj je domaćin, Turska, koja je prvi favorit istanbulskog turnira. Mogu li naši preko Ukrajine i Turske dohvatiti prvo mjesto, jedino koje donosi ostanak u igri za nastupom na Olimpijskim igrama u Parizu iduće godine? 

Težak je put do najvećeg natjecanja, ali prilika je tu. Nada živi i dalje. Istina, nakon Belgije te Švedske bili smo više zadovoljni prikazanim nego protiv Nizozemske. Prva četvrtrtina je bila više nego dobra (28:15), ali potom nije bilo tako dobro. Nizozemska je puhala za vratom, bilo je grešaka... Drugu četvrtinu izgubili smo s 21:20, treću je suparnik dobio s 26:20, a u četvrtoj 21:19 za naše. Na kraju, kad se sve zbroji, pobjeda 89:81. 

image

Mario Hezonja protiv Nizozemske u Istanbulu

Fiba Europe/

Darijo Šarić i Ivica Zubac bolji od ostalih. Šarić 13 koševa, 6 skokova i 12 asistenicija, a Zubac 21 koš, te 5 skokova. Roko Prkačin je za 13 minuta ubacio 8 koševa pogodivši 4 od 6 šuteva iz igre, imao skok, asistenciju. Zbog pet osobnih nije igrao više. Mario Hezonja je za 19 minzuta ubacio 7 koševa, pogodio 3 od 9 šuteva iz igre, imao 2 skoka, asistenciju i osvojenu loptu...

Hrvatska i Ukrajina igraju u petak, 18. kolovoza. Finale je dva dana poslije, u nedjelju, 20. kolovoza. 

image

Hrvatska bolja od Nizozemske 89:81 - Roko Prkačin, iza njega Borna Kapusta, Darijo Šarić, Ivica Zubac i Dario Drežnjak

Fiba Europe/
02. svibanj 2024 01:19