StoryEditorOCM
AutomobilizamMEDIJSKI POKROVITELJ ‘DUBROVAČKI VJESNIK‘

Sad je službeno! Dubrovnik Racing četrnaesti put u povijesti zapjevao na brdskim stazama: ‘Mi smo prvaci!‘

Piše Tonči Vlašić
8. listopada 2023. - 21:02

Trebali su odraditi i zadnju utrku, domaći zadatak. Prednost, koju su imali bila je velika, ali nisu vozači Dubrovnik Racing mogli prije 23. Nagrade Dubrovnika Mamorijal ‘Željko Đuratović‘ Trofej ‘Dubravko Čikor‘ zapjevati: ‘Mi smo prvaci‘. Matematički naslov još nije bio u njihovim rukama. Ali, pitanje je li itko promislio kako se to na kraju neće dogoditi. Nije vjerojatno ni Auto klub Konavle, koji im je jedini mogao oteti ‘kantu‘ iz ruku.

Sad, kad je zaključena i zadnja utrka sezone, slave vozači Dubrovnik Racinga. I zadnju su osvojili, bili najbolji. Vratili su tako naslov klupskog prvaka Hrvatske u svoje vitrine. Četrnaesti put su najbolji, plus imaju dvanaest naslova klupskog prvaka na kružnim stazama, plus tri kupa - ukupno 29 trofeja u 30 godina postojanja! Još ih čeka završnica kruga. Vodeći su. Uspiju li na Grobniku, idući mjesec, bit će - koliko godina, toliko ‘kanti‘.

Ove godine ukupno su osvojili pet od deset ‘kanti‘ prvaka, koliko ih se dijeli u sezoni na brdu. Tri pojedinca su najbolja: Laszlo Szasz u kategoriji II, zatim Marino Poropat i Saša Radola u grupama. Plus, Dubrovnik Racing slavi i naslov timskog prvaka Hrvatske. Naime, ista ekipa se krije iza imena DAS Motrio Racing Team.

Dva od četiri naslova, o kojima je odlučivalo dubrovačko brdo, ostala su tako u Dubrovniku (klupski i timski), dva su otputovala van najjužnije hrvatske županije. ‘Južnjaci‘ u dvije grupe nisu uspjeli. Niko Pulić (Konavle) pokušao je u posljednjoj ‘minuti‘ sezone u Grupi 2 dobiti Nina Andrejevića, ali je vozač Opatije odbio napad, kao i Marin Božičević iz RI Autosporta u Grupi 6, koji je u lovu na ‘kantu‘ imao konkurente u Božu Jovanoviću Bartuloviću (Konavle) i Mariju Baroviću (Župa dubrovačka).

Treću utrku na stazi od mosta dr. Franja Tuđmana prema Osojniku, prva je održana 2021. godine, vozila su rekordna 104 auta, bilo je svega na stazi: izlijetanja, ‘vatre‘, ulja… sedam, osam puta se prekidala utrka. ‘Ulijetala‘ je vučna služba, redari, imala je posla i hitna pomoć, ali vrlo brzo bi poslala poruku: sve je u redu. 

Mnogobrojni ljubitelji automobilizma su bili na startu, duž staze, te na cilju. 

Kad je sve završilo, kad su se proglasili rezultati, zbrojilo što je tko napravio, počelo je na stazi slavlje Dubrovnik Racinga. 

image

Laszlo Szasz i Juraj Renko Popović, predsjednik Dubrovnik Racinga. Mađar je opet osvojio naslov na brdu, a na dubrovačkom je bio najbrži, te je zaslužio Trofej ‘Dubravko Čikor‘ (umjetničku sliku)

Tonči Vlašić/
image

DAS Motrio Racing team je pobjednik dubrovačkog brda, te najbolji tim sezone

Tonči Vlašić/

HRVATSKO BRDO 2023. GODINE

Tko su sve prvaci Hrvatske na brdskim stazama u 2023. godini? Kategorija I: Dejan Dimitrijević (Fly with Kolman), kategorija II: Laszlo Szasz (Dubrovnik Racing), Grupa 1: Dejan Dimitrijević (Fly with Kolman), Grupa 2: Nino Andrejević (Opatija), Grupa 3: Marino Poropat (Dubrovnik Racing), Grupa 4: Ivan Pulić (Konavle), Grupa 5: Saša Radola (Dubrovnik Racing), Grupa 6: Marin Božičević (RI Autosport), klupski: Auto klub Dubrovnik Racing, timski: DAS Motrio Racing Team.

 

image

Auto klub Dubrovnik Racing je dvanaest puta kluspki prvak na krugu, sad četrnaesti put na brdu, a osvojio je i tri kupa

Tonči Vlašić/
29. travanj 2024 05:11