StoryEditorOCM
ZabavaVAKULA JE REK‘O

Zoran Vakula: Maštao sam biti i tajni agent. Otkrio je gdje su u Hrvatskoj najveće šanse za bijeli Božić

Piše I.P./sd
6. prosinca 2023. - 16:47

Zoran Vakula sinonim je za vremensku prognozu HRT-a. Opjevali su ga i Ante Cash i Saša Antić u pjesmi "Vakula". Vakula je posljednjih godina i jedan od najproduktivnijih domaćih autora, s čak sedam svojih naslova u knjižarama.

Sa suprugom Lavandom proslavio je 26. godišnjicu braka i podigao 21-godišnju kćer Lunu, studenticu globalnog prava u nizozemskom Tilburgu, piše Gloria.hr.

Vakula je u intervjuu za Gloriju otkrio o čemu je maštao kao dijete. 

- Želio sam biti novinar, pisac, izdavač, scenarist, izdavač časopisa, učitelj, policajac, prodavač tiskovina, ugostitelj, košarkaški trener, tajni agent...

Otkrio je i na što biste potrošili posljednjih deset eura u novčaniku: "Ovisi što bi prevladalo - glad, žeđ, zima...", ali i koji narodni lijek protiv prehlade koristi. 

- Med, čaj, rakiju, kuhano vino... - rekao je. 

Iz takta ga mogu izbaciti bezobrazluk, bahatost, drskost, ponavljanje iste priče, a otkrio je i kakve su šanse da ove godine dočekamo bijeli Božić.

- Za kvalitetnu prognozu je prerano, jer ona po danima ima smisla tjedan unaprijed. Statistički Božić je u nizinama sjeverne Hrvatske bijel u svega 20 do 25 % slučajeva. Pritom mislim da snijeg pada ili već postoji na tlu. No, u gorju je češći – na Sljemenu i Pargu kod Čabra, primjerice, u prosjeku je od 10 Božića njih 7-8 bijelih, a na Zavižanu njih 9 od 10 - rekao je Vakula.

 

24. travanj 2024 20:52