StoryEditorOCM
ZabavaKobni pravi metak

Zakazano suđenje Alecu Baldwinu: Procurilo da nitko nije provjerio oružje koje se koristilo na setu!

Piše hina
27. veljače 2024. - 06:33

Suđenje glumcu Alecu Baldwinu za ubojstvo iz nehata zakazano je za 10. srpnja, odlučio je u ponedjeljak sudac iz New Mexica.

Baldwinu će se suditi za smrtonosno pucanje u snimateljicu Halynu Hutchins 2021. tijekom snimanja vesterna "Rust". Optužbe protiv Baldwina već su jednom odbačene.

Hutchins je preminula kad je iz replike revolvera Colt .45, kojim je Baldwin vježbao u crkvi izvan Santa Fea, ispaljen pravi metak koji je također ranio i redatelja Joela Souzu.

Rekviziterki filma "Rust" Hannah Gutierrez sudi se zbog navodnog donošenja pravog metka za Colt .45 na snimanje, te zbog onoga što su tužitelji nazvali "aljkavim i neprofesionalnim" radom. Policiji je rekla da je napunila u Baldwinov pištolj pravim metkom, zamijenivši ga za lažan.

Poput Baldwina, Gutierrez se suočava s optužbom za nenamjerno ubojstvo. Njezini odvjetnici tvrde da je ona žrtveni jarac za glumčevo nepoštivanje sigurnosnih pravila o vatrenom oružju i kaotičnu, niskobudžetnu produkciju u kojoj su ignorirane sigurnosne smjernice industrije.

U ponedjeljak je član snimateljske ekipe filma "Rust" Ross Addiego rekao porotnicima da Gutierrez i prvi pomoćnik redatelja Dave Halls nisu obavili sigurnosne provjere vatrenog oružja. Halls je prošle godine sklopio sporazum o priznanju krivnje i osuđen je za nemarnu uporabu smrtonosnog oružja.

"Kretali smo se suludim brzinama", rekao je Addiego, dodajući da Gutierrez "nije bila profesionalna" kao drugi rekviziteri s kojima je radio.

Baldwin je odbacio odgovornost za smrt Hutchins.

27. travanj 2024 01:25