StoryEditorOCM
Zabava‘DIGITALNI NOMAD‘

Vlasnik kafića zatekao gosta u zahodu kako radi na laptopu pa ga počastio ‘po domaću‘. Stranac se požalio na Facebooku, a onda je dobio odgovor...

Piše DV
21. rujna 2022. - 10:00

Iako se lokalno stanovništvo već dobrano priviklo na čudne običaje i navike turista, ponekad ne vrijedi isto u suprotnom smijeru.

Tako je vlasnik kafića "Buža" u dvoru palače Cindro mladiću koji je, kako saznajemo, mokrio s laptopom u ruci, priredio brzi tečaj hrvatskih psovki.

Nakon toga se uvrijeđeni gost odlučio potužiti na Facebooku, pritom ostavivši lošu recenziju. Ipak, odgovor koji je dobio je nasmijao mnoge.

"Ne pokušavajte ovdje raditi s laptopom, vlasnik nije prijateljski raspoložen prema njemu i propitkivao je zašto sam ga ponio tamo. Objasnio sam mu da je moj posao u mom laptopu. Njegovo odgovor je bio: Je*** tvoj posao i je*** tebe " - napisao je posjetitelj kafića, piše Slobodna Dalmacija. 

Slijedi odgovor vlasnika.

- Poštovani gospodine, caffe bar "Buža" jedini je lokal u gradu Splitu koji je zadržao autentičan izgled iz 70-ih godina prošlog stoljeća. Ovo je kafić lokalnih ljudi, alo dobrodošli su i svi drugi, pa čak i turisti.

Vi ste bili u drugom kafiću i popili jedno piće, a proveli ste nekoliko sati tamo tuckajući po svom laptopu. Je li vi mislite da je taj kafić vaš poslovni ured? Je li vi mislite da ste jednim pićem platili najamninu poslovnog ureda?

image
Screenshot Facebook

Ok, to ste napravili u drugom kafiću i nije nas briga što ste radili tamo. Onda ste došli u naš lokalni kafić "Buža" i pokušali od wc-a napraviti svoj poslovni ured.

Ako ne znate... WC služi za piškiti i kakiti. Ušli ste s otvorenim i uključenim laptopom s namjerom da u WC-u nastavite svoju poslovnu aktivnost. Za nas je to isto kao da ste ušli u WC s hranom i od WC-a napravili svoj privatni restoran. Koja je razlika?

Kao što rekoh, ovo je lokalni kafić i u njemu je najnormalnije da svi koji dolaze ovdje mogu bez problema jedan drugome reći u svako doba, bez valjanog razloga "f**k you" ili "nabijem te na k***c". Mi lokalni ljudi tako pozdravljamo jedan drugoga.

Uvijek možete doći u naš kafić i uvijek ste dobrodošli, ali nemojte od WC-a raditi svoj poslovni ured, restoran, spavaonicu, dnevni boravak, teretanu, kućicu za psa, prostor za poslovne sastanke, yoga centar... Ili nešto slično. WC u ovom kafiću ima samo jednu svrhu.

I ne zaboravite, sljedeći put kada izađete iz WC-a našeg kafića, obavezno izgasite svijetlo, mi smo ekološki svjesni i vodimo računa o potrošnji struje. Zar niste primjetili da klima uređaj nikad ne uključujemo, a glavni razlog je ekološka svjesnost.

Ovaj tekst napisan je na našem materinjem jeziku, ako automatski prijevod stvara kod vas konfuziju i nešto ne razumijete, mi nismo krivi. Hvala", poručio mu je vlasnik Buže. 

20. travanj 2024 07:29