StoryEditorOCM
ZabavaODVAŽITE SE

Vlasnici ovog stana željeli su što više ormara, pogledajte kako su ih dobili! I ne samo njih, zbog donedavno nezamislive boje u interijeru stan se ‘odjenuo‘ u zavodljivi luksuz

Piše Tanja Šimundić Bendić/sd
3. svibnja 2022. - 20:21

Koliko god na prvu mislili da je odabir crne boje u interijeru neprihvatljiv, pokazat ćemo vam da možda takvo uvjerenje i nije baš točno, donosi Slobodna Dalmacija.

Imamo opet prigodu svjedočiti najnovijem trendu u svijetu dizajna, sve češćim crnim stanovima, koji nisu dominantno predodređeni samo muškim stanarima.

Apsolutno je to netočna teza, jednako se i žene priklanjaju crnim interijerima, koji se uz pomoć stručnjaka lako kombiniraju. Uživaju u crnoj boji na zidovima, radnim plohama, na frontama ormara, u kupaonicama. Ima nešto posebno u ovakvim prostorima, nude dozu elegancije, luksuza.

No prije nego što se na nju odlučite, nije zgorega posavjetovati se s nekim stručnjakom.

Crnu boju, naime, treba znati uklopiti, priuštiti joj komplementarnost s drugim detaljima, kako se vaš stan ipak ne bi obukao u neželjeni previše tamni izgled. U jedan takav vodi nas Mirjana Mikulec, jedna od naših najpoznatijih i najomiljenijih dizajnerica, koja sa svojim stručnim timom potpisuje uređenje ovog obiteljskog doma.

image
Darko Mihalić


– Riječ je o prostoru površine 100 kvadrata iz novogradnje u širem centru Zagreba. Osim posebnih traženja vezanih uz boje, klijenti, njegovi stanari, diktirali su i neke druge detalje, no s obzirom da je planiranje uređenja počelo dok je zgrada još bila u izgradnji, arhitektima i dizajnerima iz našeg studija to je omogućilo unošenje malih preinaka u tlocrtni raspored – vele stručnjaci iz Studija Mirjane Mikulec.

Jednostavne linije

Prava preinaka prostora odnosi se na zatvaranje loggie i otvaranje jedne sobe u korist garderobnog prostora. Najveći zahtjev klijenta, veli Mirjana Mikulec, bilo je traženje što više ormara.

Upravo je ta želja oblikovala konačno vizualno rješenje.

Krećemo u obilazak; ulazimo odmah u dnevni dio, zajednički prostor kuhinje, blagovaonice i dnevnog boravka. Open space nudi širinu, preglednost, i već na prvi mah pokazuje smjernice uređenja. Crnoj boji mekoću daju smeđa, boja lješnjaka, nekoliko nijansi sive i plave te detalji u bijeloj boji.

image
Darko Mihalić


– Fina harmonija, željeni sklad, postiže se upotrebom istih materijala u cijelom stanu. Prostorom dominiraju crna, siva i tamni furnir.

Kako ne bismo dodatno zatvorili prostor, birali smo namještaj jednostavnih linija, a izgledu su pridonijele i čiste fronte bez ručkica, kao i nekoliko otvorenih polica u kuhinji i boravku.

Cjelokupni izgled podignuli smo detaljima i biljem, koje je uvijek dobrodošlo – kaže Mikulec.

Malo boja i puno prostora

Nekoliko detalja nam je u ovom prostoru zapelo za oko: rasvjetne bijele visilice, biljke koje unose svježinu, lepeza sivih tonova, crni otok i predivan crni klub-stolić.

On dominira dnevnim dijelom i idealno nadopunjuje niz, u ovom slučaju crnu boju koja se proteže uzduž cijelog zida boravka. U njega su se savršeno uklopili TV, te u nastavku crna ukrasna polica sa zanimljivim detaljima zlatne i bijele boje.

image
Darko Mihalić


Kuhinja se proteže u jednoj liniji, a osim crne definirana je i kroz smeđe nijanse, upotpunjene zidnim pločicama mramornog uzorka. Lijevo od dnevnog dijela nalazi se dječja soba.

image
Darko Mihalić


U drugi dio stana vodi hodnik gdje se na jednoj strani nalaze toalet i kupaonica, a na drugoj velika spavaća soba s garderobom i radnim dijelom.

image
Darko Mihalić
image
Darko Mihalić

– Kao što se vidi na slikama, izgled stana odlikuje malo boja i puno prostora za odlaganje. Prostor za pohranu, odnosno veliki garderobni ormari nalaze se na samom ulazu s obje strane. Oni vode do radnog kutka.

image
Darko Mihalić


Ormarima je pregrađen veliki otvoreni prostor od 30 kvadrata, koji je dobio tri funkcije: garderobnu, radnu i spavaću. Kako bismo još više proširili prostor, na fronte smo postavili ogledala, a priča pažljivo odabranih nijansi i ovdje se nastavlja upotrebom crnog dekora i furnira – pojašnjavaju nam.

Bez zastora

Kupaonica nas je oduševila, kao i toalet koji ima iznimno elegantan izgled; kombinacija je bijelog i sivog mramora. U tu se priču idealno uklapaju crni elementi i ogledala.

Klijenti su tražili stan bez zastora, što je s lakoćom postignuto. Tu je činjenicu olakšala i njegova pozicija na višim katovima, koja onemogućuje neželjene poglede.

image
Darko Mihalić
image
Darko Mihalić

– Ovaj stan odličan je primjer simbioze puno mjesta za skladištenje, uz istodobno postizanje suvremenog i prozračnog prostora – vele iz Studija Mirjane Mikulec.

Izvedbom ovoga životnog prostora naznačavaju i nekoliko zanimljivih rješenja i trendova koje lako možemo i sami implementirati u prostor. Stoga, ako se odlučite za crnu, kao novi modni diktat, pogledajte još jednom ovaj zagrebački životni prostor.

image
Darko Mihalić


Uz nju jako lijepo paše i još trendy povratnik – boja lješnjaka. I zaboravili smo još jedan detalj, divne pomalo retro fotelje, u ovom stanu plavosive nijanse, koje nas mame da se u njih duboko uvučemo.

Smijemo li posuditi neku od ovih ideja? Pa naravno, savjete zlata vrijedne stručnjaci Studija Mirjane Mikulec uvijek rado vole podijeliti s ljubiteljima dizajna.

SVE FOTOGRAFIJE POGLEDAJTE U FOTOGALERIJI GORE

25. travanj 2024 05:05