StoryEditorOCM
ZabavaU 76. GODINI

Umrla je legendarna Jane Birkin. Muza glazbenika, redatelja ali i svih muškaraca i žena. Ikona stila pronađena je mrtva u svom domu u Parizu

Piše SCENA SD
16. srpnja 2023. - 14:28

Jane Birkin pronađena je mrtva u nedjelju, u svom domu u francuskoj prijestolnici, prema informacijama iz Le Parisiena. Englesko-francusku ikonu, koja je posudila svoje ime dizajnerskoj torbici Hermes Birkin, navodno je kod kuće pronašla njezina njegovateljica.

image

Jane Birkin

Marcus Brandt/Dpa Picture-alliance Via Afp
image

"Le diable au coeur" (1976.)

Dovidis/Societe Nouvelle De Do/Collection Christophel Via Afp

Pjevačica je nedavno otkazala koncerte navodeći zdravstvene razloge: "Uvijek sam bila veliki optimist i shvaćam da mi je još uvijek potrebno malo vremena da bih mogla ponovno biti na pozornici i s vama", napisala je u izjavi objavljenoj u svibnju u kojoj je najavila otkazivanja.

image

"Le mouton enrag?" (1973.)

Viaduc Productions/T.r.a.c./Collection Christophel Via Afp

Rođena u Londonu 1946. godine, pjevačica i glumica živjela je u Francuskoj od 1960-ih. Pjevala je sa Sergeom Gainsbourgom. Pjesma "Volim te... Ni ja", u duetu s čovjekom koji je tada dijelio njezin život, gurnuo ju je na vrhove ljestvica 1969. godine. Također je igrala u mnogim filmovima, poput "Bazena" ili "Izgubljene kćeri". Okušala se i u kazalištu.

image

"La piscine" (1969.)

Snc/Tritone Cinematografica/Collection Christophel Via Afp

U rujnu 2021.  godine već je pretrpjela blagi oblik moždanog udara, ali se oporavila. Iza sebe ostavlja dvoje djece: Charlotte Gainsbourg i Loua Doillona. Njezina kći Kate, koju je dobila iz prvog braka sa skladateljem Johnom Barryjem, umrla je 2013. godine.

29. travanj 2024 16:37