StoryEditorOCM
ZabavaIspred objektiva

Talentirana Dora Šarić o ljubavi prema fotografiji i filmu

Piše Ana Strizić/Gloria
22. rujna 2024. - 09:26

Dora Šarić, poznatija pod umjetničkim imenom Dora Barker, Dubrovkinja je koja godinama živi u Zagrebu, fotografkinja koja s užitkom fotka od djetinjstva, snima filmove, producira i režira, a aktivna je i na društvenim mrežama, a za Gloriju je otkrila nekoliko stvari o sebi.

- Fotografija me zanimala otkad sam bila dijete. Diplomirala sam Filmsko, televizijsko i multimedijalno oblikovanje na VERN-u i zatim Magistrirala Filmsku i televizijsku režiju i produkciju s diplomskim radom iz područja produkcije. Ljubav prema fotografiji prerasla je u ljubav prema filmu. Na fakultetu smo imali dosta fotografskih i srodnih predmeta, tako da je to sve skupa bilo dosta povezano.

Recite nam nešto više o svoja tri kratka filma?

- Prvi je bio moj diplomski film “Konsonanca” koji sam producirala u suradnji s redateljem Sebastijanom Kobasom. Nakon njega sam radila u produkciji još dva kratkometražna filma koji su gotovi i jedan sam režirala, taj je trenutačno u montaži. Filmovi na kojima sam radila produkciju su bili prikazivani na dosta domaćih i stranih filmskih festivala.

Koja su vam najdraža mjesta u Dubrovniku, a koja u Zagrebu u kojem živite već godinama?

- Kupam se na Dančama, Pogačićima i Palaceu, najdraža mjesta su mi Lokrum, Komarda, Lovrjenac, jedem najčešće doma kad sam u Dubrovniku jer više volim domaću hranu nego restorane. U Zagrebu volim Gornji Grad, Sljeme, Tuškanac.

Kakvi su vam planovi?

- Zasad imam dosta planova i želja, u planu su fotostudio i nabavka nove opreme.

Cijelu priču pročitajte OVDJE.

22. rujan 2024 09:27