StoryEditorOCM
ZabavaA stiže ljeto

Stalno trenirate, ali rezultati jednostavno nikako da dođu? Vježbe možda nisu dovoljno intenzivne, otkrijte ovaj jednostavan trik kojim ćete to provjeriti u samo nekoliko sekundi

Piše dv
3. svibnja 2022. - 16:10

Ako se pitate kako zadržati nstaviti sa svojim omiljenim treningom, ali ga učiniti intenzivnijim, "test razgovora" bi mogao biti vaš odgovor, javlja CNN, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Test razgovora način je mjerenja intenziteta aktivnosti, a oslanja se na vjerovanje kako tjelesna aktivnost utječe na broj otkucaja srca i disanje. 

Općenito, mogućnost da razgovarate, ali ne i pjevate tijekom aktivnosti značila bi da vježbate umjerenim intenzitetom.

- Možda vam je govor otežan, ali možete nastaviti razgovor. To bi značilo da je vaš broj otkucaja srca povišen, ali da ne ometa trening - rekao je fizioterapeut Nicholas Rolnick koji živi i radi u New Yorku. 

Na taj način jednostavno provjerite postižete li intenzitet vježbanja koji želite postići, dodaje fizioterapeur koji savjetuje sve osobe da prate upute za minimalnu količinu tjelovježbe koje je izdao Američki institut za zdravlje, a koja bi za odraslu osobu iznosila najmanje 150 minuta odnosno dva i pol sata tjedno. 

09. svibanj 2024 10:45