StoryEditorOCM
ZabavaIgnacio Lopez Tarso

Sjećate li se Melesija iz Esmeralde? Meksička glumačka legenda preminuo u 98. godini: ‘Nebo je dobilo veliku zvijezdu‘

Piše dv
13. ožujka 2023. - 20:20

Glumac Ignacio Lopez Tarso, veteran zlatnog doba meksičke kinematografije i zvijezda drame Macario koja je 1960. bila nominirana za Oscara za najbolji film na stranom jeziku, preminuo je u 98. godini, javljaju meksički mediji ne navodeći razlog smrti, donosi Slobodna Dalmacija.

Hrvatskim je gledateljima najpoznatiji po ulozi dobrodušnog Melesija u jednoj od najpopularnijih meksičkih sapunica - Esmeraldi koju je krajem devedesetih godina emitirao HRT.

Leticia Calderon (Esmeralda) svih ovih godina ostala je u kontaktu sa svojim prijateljem iz serije što nam je rekla i kad je prije četiri godine u Ciudad de Mexicu dala intervju za naš portal.

- Često mu idem na premijere pa mu plješćem iz publike i vičem: Bravo, Meleso, a on mi kao u seriji odgovori: Moja curica, moja curica - kazala nam je Leticia.

Glumica je prisustvovala i dodjeli nagrade za životno djelo koju je Ignacio svojedobno dobio od gradonačelnika Meksika.

Unatoč tome što je bio zagazio u devedesete godine još je bio aktivan u kazalištu i na filmu.

U karijeri dugoj više od sedam desetljeća, Lopez je glumio u nizu slavnih meksičkih filmova, jedno je vrijeme bio i član Kongresa.

Meksička ministrica kulture Alejandra Frausto rekla je da je ostavio neizbrisiv trag u svojoj zemlji te kako je njegova smrt veliki gubitak za Meksiko.

- Nebo je dobilo veliku zvijezdu. Gubimo velikog glumca, velikog čovjeka, oca, djeda, prijatelja. Uvijek ću pamtiti duge sate razgovora i smijeha s tobom, moj Melesio. Jako ćeš mi nedostajati. Tvoja kraljica - napisala je Leticia Calderon na Instagramu.

28. travanj 2024 19:25