StoryEditorOCM
Zabavabivši hrvatski zet

Punica mu je vlasnica vile u Dubrovniku, a on na sudu poručio: ‘Kažu da imam najmanji penis na svijetu, ali ne trebate vaditi mikroskop‘

Piše dv
27. listopada 2022. - 14:22
Petra Ecclestone i James StuntJosephine Santos/Pacific Coast News/Profimedia/Josephine Santos/pacific Coast News/profimedia

Gotovo nevjerojatno što je sve na sudu uspio izgovoriti James Stunt, bivši suprug Petre Ecclestone dok je prvi put svjedočio u sklopu tužbe za navodnu shemu pranja novca "teške" 266 milijuna britanskih funti. Ovaj 40-godišnjak koji je jedan od osmorice optuženika u tom slučaju, osim što je istaknuo da unatoč tome što zna da djeluje kao "glamurozni glupan", zaključio je kako ima "hiperinteligentno" razumijevanje poslovanja, ali govorio i o veličini svojih genitalija, metaforički kako je to objasnio!

Kako piše Daily Mail, Stunt koji je bio u braku s nasljednicom F1 Petrom Ecclestone, čiji su roditelji Bernie Ecclestone i Hrvatica Slavica Radić, prije skandaloznog razvoda para teškog 5,5 milijardi funti 2017. godine, govorio je porotnicima na sudu u Leeds Cloth Hallu o svom imidžu u javnosti.

image

Slavica Ecclestone u šetnji Stradunom s Jeanom Alesiem.
 

Bozo Radic/Cropix

"Budući da ti je život ovako ogoljen, izložen svima, morate prihvatiti i dobro, loše i ružno. Ja ponekad glumim u javnosti, ali postoji tu i nesigurnosti. Ljudi za mene kažu ‘sigurno ima najmanji penis na svijetu‘ i može biti nešto istine u tome, metaforički govoreći - ali mislim da ne trebamo vaditi mikroskop", iznio je na sudu.

Tužitelji tvrde da je Stunt bio navodno umiješan u shemu pranja novca jer je raspad njegova braka s Petrom Ecclestone značio da je "rijeka novca" od njezine obitelji presušila. No Stunt je zanijekao da je bio "uzdržavan muškarac" tijekom braka.

"Imao sam vrlo bogatu ženu, ali i meni samom dobro je išlo", kazao je Stunt pričajući i o čvrstoj kontroli obitelji Ecclestone tijekom njihova braka zbog koje je njegovo i Petrino troje djece moralo biti rođeno u Ujedinjenom Kraljevstvu radi poreznih razloga.

Na pitanje njegovog odvjetnika Richarda Fishera je li ikad tražio pozornost, Stunt je sudu rekao: "Nisam Kardashian, nikad nisam učinio ništa da bih stekao slavu. Nije mi bilo u glavi - imam novca i oženio sam kćer slavnog čovjeka. To nije bilo ono što sam želio, volio sam svoju ženu, nisam volio njen bankovni račun."

image

Petra Ecclestone na jahit Petara u Hrvatskoh

Složio se da je bio "razmetljiv", ali je rekao da iza toga nikad nije bilo zlonamjernosti prije nego što je dodao: "Ja sam onaj koji daje, a ne primatelj. Ako imaš, razmeći se, ako nemaš, uvijek možeš zaraditi više."

Kao dio svog svjedočenja, Stunt je također rekao da je povremeno bio "funkcionalni ovisnik", te da su mu lijekovi pomogli u raznim trenucima, uključujući njegov razvod i smrt njegova brata Leeja 2016. Kazao je da je nakon bratove smrti uzimao kokain svaki dan tijekom dvije godine i opisao drogu kao "dobrog i lošeg prijatelja".

Tvrdi i kako je posljednje dvije godine "čist" i rekao da redovito odlazi na pretrage urina kod liječnika zbog svoje djece. Stunt je također ustvrdio da je u jednom razdoblju svog života bio "drugi najveći kockar na svijetu", riskirajući i do pet milijuna funti u večeri, a gubio stotine tisuća, donosi Jutarnji list. 

image

Vila Slavice Ecclestone u dubrovačkom Zatonu

Anton Hauswitschka/

Rekao je sudu i da nije drzak, arogantan čovjek te nekoliko puta naveo kako nije prevarant. Spominjao je, piše Daily Mail, i članove saudijske, bahreinske i omanske kraljevske obitelji koje je poznavao te dao dugačak popis dobrotvornih donacija koje je dao tijekom godina, uključujući Zakladu za AIDS Sir Eltona Johna i njegova supruga Davida Furnisha, koje je Stunt opisao kao dobre prijatelje.

Stunt i još sedam optuženih odbacili su optužbe za pranje novca.

26. travanj 2024 11:39