StoryEditorOCM
ZabavaRAZMJENA PROFESORA

Profesorica iz susjedstva otišla predavati u Ameriku pa se šokirala kad je vidjela studente, evo zašto...

Piše dv
13. studenog 2023. - 17:50
Profesoricu Tamaru je dodatno šokiralo i to što svi jedu i piju kave na satuShutterstock;vukiidukiimiki/TikTok

Tamara iz Novog Sada je u sklopu programa razmjene profesora dobila priliku predavati na američkom fakultetu - University of Northern Colorado, u gradu Greeleyu, te je odgovarala na pitanja svojih zaintrigiranih pratitelja o tome, na TikToku.

Tamara, koja se na ovoj društvenoj mreži predstavlja pod imenom "vukiidukiimiki", u rujnu je otišla u Ameriku i odmah na početku primijetila razlike - javlja Nova.rs

"Prva stvar koju sam primijetila, a koja je drugačija u odnosu na naše škole, jest da učenici ovdje zapravo nemaju nikakav ‘dress code‘. Dolaze u vrlo kratkim hlačicama, kratkim majičicama. To je i kod nas postao problem, ali profesori se ljute, ne dopuštaju to. A ovdje, kad sam im rekla da nema šanse da takvi uđu u razred, bili su šokirani i smatrali su da im se time ograničavaju osobne slobode i da odijevanje nije način da se pokazuje poštovanje prema instituciji", rekla je.

Kaže i kako mnogi imaju duge nokte, ružičastu kosu ili neki drugi stil kojim se "pokazuje individualnost", a dodatno ju je šokiralo i to što svi jedu i piju kave na satu.

Njezin video izazvao je veliku pozornost, a mnogi smatraju da je škola mjesto gdje i profesori i učenici trebaju biti primjereno odjeveni. Tamara im je objasnila kako je primijetila da nove generacije ne smatraju nepristojnim ono što malo stariji misle da jest.

"Ovdje u Americi učenici se, za moj ukus, odijevaju nepristojno, ali se ponašaju krajnje pristojno, barem u mojoj školi. S druge strane, naši studenti dolaze pristojno odjeveni, pa sam opet doživjela da mi jedan kaže: ‘Ne mogu pisati, olovka mi je otišla na dopust‘", objasnila je Tamara, priznavši da je jedno forma, a drugo sadržaj - u ovom slučaju ponašanje prema profesoru.

29. travanj 2024 01:54