StoryEditorOCM
ZabavaVIDEO/ Helena Glavočić napravila je tortu iz snova za dubrovačko vjenčanje godine

Priča je nevjerojatna, mladenci Nicole i Liam imali su posebnu želju...

Piše Anđelka Kelava
4. lipnja 2024. - 10:21

O grandioznom dubrovačkom vjenčanju godine Amerikanke hrvatskih korijena Nicole Artukovich i sina britanske pop zvijezde Roda Stewarta Liama još dugo će se pričati. U moru detalja, od mladenkine dizajnerske vjenčanice preko slavnih uzvanika mnogima je za oko zapela prekrasna torta na Lovrjencu. Izradili ju je Helena Glavočić, mlada dizajnerica slatkih delicija koja se iz Zagreba preselila u Mline i osnovala brand ‘theCake‘.

Priča o torti na vjenčanju Nicole i Liama doista je nevjerojatna, a na upit kako je došlo do toga da baš ona napravi tortu za to spektakularno vjenčanje, Helena nam priča:

-Do suradnje je došlo u studenom prošle godine na ponudu Maje Pavlovski Delić iz agencije Dubrovnik Luxury Weddings. U tom momentu nisam uopće imala pojma tko su klijenti, jedino sam znala za njihove želje koje su se ticale okusa, izgleda, broja uzvanika i lokacije slavlja. Pripremila sam ponudu i klijenti su pristali. Prilikom samog odabira okusa koji su mladenci tražili, pomislila koliko se radi o jednostavnom paru, a ni slutila nisam o kome je riječ. Tražili su lagane biskvite od vanilije, da torta ima krema okusa sira prekrivena šlagom i da bude jako, jako puno jagoda na njoj. To je sve što su tražili – priča nam Helena i nastavlja:

image
Privatni album

- Što se tiče samog planiranja torte, trajalo je to nekoliko mjeseci, a za samu pripremu, od nabave do namirnica i izrade, trebalo je desetak dana. Tih deset dana sam čekala da mi stignu mahune madagaskarske vanilije, a u međuvremenu sam bila u potrazi za jagodama. Posjetila sam više proizvođača s ovog područja i probala ih, a na kraju sam se odlučila za domaće župske jagode koje su bile među zadnjima u zalihama jer je sezona jagoda na samom kraju. Kada biram namirnice, vrlo mi je važno da budu najbolje kvalitete. Samom izboru posvećujem najveću pažnju i odlučujem se za domaće sastojke jer samo s njima postižem najbolji okus svojih torti. Kad sam sve to nabavila, približio se dan vjenčanja. Čekao nas je najteži dio zadatka, a to je dostava na Lovrjenac, lokaciju koja je najljepša, moram reći i najzahtjevnija jer je dostava gore sama po sebi teška i kada je lijepo vrijeme, a pogotovo kada vam vrijeme ne ide u prilog i kada radi protiv nas, a cijelo sam vrijeme imala takav osjećaj. Trebalo je tu zadržati hladnu glavu i mirne ruke i biti spreman na sve moguće scenarije. Od jutra sam se molila da kiša stane barem kad budemo nosili dostavu, mislila sam da će sve ostalo će biti lako, samo da ne pokisnemo zajedno s tortom. Kiša je stala, a ono što nisam mogla predvidjeti bili su udari vjetra baš u trenutku kad sam završila tortu pred uzvanicima jer su mladenci željeli da se torta finišira pred njima. Na kraju smo sve uspješno priveli kraju i mladenci su bili zadovoljni, a to mi je najvažnije. Bila sam oduševljena koliko su oni jednostavni i pristupačni. Mladenka Nicole mi se osobno javila nakon svadbe i zahvalila. Ne mogu vam reći koliko su oni bili veseli u trenutku kada smo ušli na Lovrjenac svi su slavili baš se osjetilo neko posebno veselje i baš nešto vedro. Oduševila sam se koliko su oni jednostavni ljudi – kaže Helena koja je oko dva tjedna prije vjenčanja doznala imena klijenata, ali i značenje te torte koja je u stvari bila replika torte koju su Rod Stewart i mladoženjima majka Rachel Hunter imali na svome vjenčanju.

image
Privatni album

Meni je bila velika čast što su izabrali baš mene i ovim putem se još jednom zahvaljujem divnim curama Maji, Pauli, Kristini i ostalima iz agencije Dubrovnik Luxury Weddings koje su mi povjerile ovaj zadatak. Raditi s njima bilo mi je profesionalno veliko zadovoljstvo. Ovaj projekt je za mene bio nešto posebno i pamtit ću ga zauvijek – ističe sugovornica.

Helena je izradila pregršt torti za poznata dubrovačka vjenčanja, a rado se prisjeti torbe od sedam katova koju je radila za svadbu na Lovrjencu. Kaže ova Stewartova joj je po mnogo čemu bila posebna, a sigurno će ih biti još.

Prevladala ljubav prema slasticama 

Helena je Zagrepčanka koja odnedavno živi u Župi, u obiteljskoj kući svoga muža. Dubrovnik joj je predivan grad i veseli se ovom novom poglavlju u životu. Inače, Helena je završila ekonomski fakultet, ali je ljubav prema slasticama prevladala. Da nije pogriješila, najbolje pokazuje ovo posljednje iskustvo s dubrovačkim vjenčanjem godine.

 

 

 

08. lipanj 2024 13:07