StoryEditorOCM
Zabavanek‘ je sa srećom

Prelijepa Adriana i suprug Duje krstili sina. Kum je bio proslavljeni hrvatski nogometaš

Piše Kruno Petrinović/Gloria
18. listopada 2023. - 15:11

Prema tradiciji kumstvo i kumske veze su jači od prijateljstva i zapravo su njegova definitivna i konačna potvrda, jer kumove obvezuju doživotno na brigu i pomoganje drugom. Krsno kumstvo u tom je smislu još više obvezujuće, jer kumče treba ispratiti od kolijevke do zrelog doba, usmjeravati ga i poticati vlastitim primjerom u ostvarenju snova, piše Gloria.

Zato izbor nikad nije slučajan, a to znaju i hrvatski nogometaši koji su međusobno povezani klupskim i reprezentativnim dresom, a često i privatnim sponama od najranijeg uzrasta.

Posljednji u nizu svoje su prijateljstvo kumstvom zapečatili nogometaši Duje Ćaleta Car i Dejan Lovren, koji je bio krsni kum Dujinog sinčića Felipea. Roditelji su za tu priliku spremili pravu feštu s pastelnim balonima, tortom na tri kata, plavo-bijelim buketima i plišanim medvjedićima, a organizaciju je preuzela Dujina supruga Adriana, prenosi Gloria.

Krštenje je održano u francuskom gradu Lyonu, gdje Duje brani boje tamošnjeg francuskog prvoligaša, a 3-mjesečni Felipe svoju je ulogu odigrao bez greške, baš kao i njegov dvije godine stariji brat Mauro.

image

Vjenčanje Adriane i Duje Ćalete Cara

Tonci Plazibat/Cropix/Cropix

Po broju kumstava čini se da je među najpoželjnijima naš čarobnjak s loptom, najiskusniji igrač, miljenik navijača i kapetan vatrenih Luka Modrić. Realov prvotimac, koji je s klubom iz Madrida pet puta osvajao Ligu prvaka i u anale se upisao kao prvi Hrvat koji je osvojio Zlatnu loptu i to u godini u kojoj je proglašen najboljim igračem Svjetskog prvenstva u Rusiji, kumstvom se obvezao za brigu o djeci svojih reprezentativnih kolega, ali i prijateljima koji nemaju veze s nogometom.

Luka Modrić tako je bio krsni kum malenog Vite, sina našeg najboljeg tenisača Marina Čilića, koji je kršten u zadarskoj Crkvi sv. Srca Isusova. Bio je krsni kum i malenom Ivanu, sinu Matea Kovačića, svog velikog prijatelja iz reprezentacije i bivšem suigraču u Realu iz Madrida, a koliko su si dobri pokazuje podatak da obitelji Kovačić i Modrić zajedno i ljetuju, što znači da naše reprezentativne uzdanice njeguju čvrste prijateljske i kumske odnose.

Luka Modrić bio je i vjenčani kum svom reprezentativnom kolegi Vedranu Ćorluki na vjenčanju s pjevačicom Frankom Batelić

Međusobno je jako povezana i mlađa garda, na kojoj je budućnost naše reprezentacije, pa tako Bornu Sosu veže kumstvo s njegovim najboljim prijateljom Josipom Brekalom, također reprezentativcem vatrenih.

"Najbolji smo prijatelji i kumovi, a bilo bi ostvarenje sna da zaigramo skupa na travnjaku od prve minute u reprezentativnom sastavu", izjavio je Sosa.

Kako god momci u kockastim dresovima već su mnogo puta dokazali da se znaju dobro zabavljati proslavljajući veličanstvene pobjede hrvatske reprezentacije i klubova čije boje brane, a cijela nacija se nada da ćemo u sličnim prizorima uživati i dalje.

28. travanj 2024 19:20