StoryEditorOCM
ZabavaBlagdan pred ekranima

Pravo je vrijeme za filmove i serije: Što se sve isplati pogledati za Božić i zašto su neke reprize vječne?

Piše GB
25. prosinca 2022. - 00:16

Meteorolozi su potvrdili da Božić neće biti bijel, ali bio kišovit ili sunčan, filmofili će ga iskoristiti da pogledaju barem jedan dobar božićni hit.

Na TV rasporedu su, dakako, i ove sezone evergreeni poput ‘Sam u kući’ i ‘Kako je Grinch ukrao Božić?’, ali tko želi zabavu povrh tih klasika, može zaviriti na streaming servise i pronaći zanimljive naslove poput lanjskog ‘Last Christmas’, romantičnu komediju s Emilijom Clarke (G.O.T.) i Tomom Goldingom. Ljubitelje obiteljske zabave uz crtić mogao bi privući Polar Express, animirana pustolovina o dječaku koji baš i ne vjeruje u Djeda Mraza.

image

Home Alone
Year: 1990 USA
Director: Chris Columbus
Catherine O‘Hara, Macaulay Culkin
Photo: Don Smetzer (Photo by Archives du 7eme Art/Photo12 via AFP)

/Photo12 Via Afp

Netflix je još u studenom, na samom početku blagdanske sezone, objavio svoju listu božićnih poslastica. Neki su u adventsko doba već gostovali i u kinima, poput ?Nasilne noći’, gdje je Djed Mraz predstavljen u neuobičajenom ratobornom izdanju. Posrnula glumačka zvijezda Lindsay Lohan vraća se u komediji ‘Zaljubljena u Božić’, za koji je otpjevala i obradu antologijske pjesme o praporcima. Ovog fimskog adventa Netflix je pripremio i blagdansku poslasticu ‘Vjerujem u Djeda Mraza’ koja tematizira vezu ljubitelja i mrziteljice djedice. ‘Božićni dnevnik’ još je jedna romantična blagdanska priča, a glavni je lik poznati pisac suočen s obiteljskom tajnom (Justin Hartley).

image

Doba je odmora i razonode

Gpointstudio/Cultura Creative Via AFP

A kako Božić obično podrazumijeva okupljanje obitelji za blagdan i s tim povezano putovanje, tu je i prigodni film ‘Oluja za Božić’, serijal o putnicima zametenima u mećavi. I servis Disney + nadahnut je Djedom Mrazom, čak dva su naslova tako nazvana. Božićna priča tinejdžera Ralphieja u dva nastavka stiže na HBO Max. Pomama za Frozen pomalo jenjava, ali ne toliko da se za Božić djevojčice opet ne zalijepe za ekrane uz avanture ledenih princeza.

image

Kokice su ukusne i kod kuće uz film

Shutterstock

Tko i za blagdane poželi dašak horrora može posegnuti za tridesetak godina starim crtićem ‘Predbožićna noćna mora’ ili naprosto u sjećanje dozvati dobrog medvjedića Winniea the Pooha, dakako u božićnom izdanju. Za ljubitelje životinja tu je bajka o božićnim ljubimcima Santa Paws, a da Božić bude potpun, pobrinuo se Disney sa rasplesanom pričom o Orašaru...

02. svibanj 2024 14:50