StoryEditorOCM
ZabavaDEMENCIJA

Pogoršalo se stanje Brucea Willisa, obitelj je doznala za novu dijagnozu - neizlječiva je; ‘Nema lijeka ni terapije‘

Piše DV
16. veljače 2023. - 22:22

Obitelj Brucea Willisa u ožujku 2022. objavila je da je glumcu dijagnosticirana afazija i da će se povući iz glume, donosi Slobodna Dalmacija.

Sada je pak otkriveno da je glumcu postavljena nova dijagnoza te da boluje od demencije.

Na službenoj stranici za frontotemporalnu demenciju, njegovi najbliži otkrili su da Willis boluje upravo od te bolesti. 

Izjavu na službenoj stranici za frontotemporalnu demenciju supotpisuju njegova djeca, supruga Emma i bivša partnerica Demi Moore, koji zahvaljuju svima na tome što su pokazali suosjećanje za Brucea u posljednjih 10 mjeseci.

“Otkako smo objavili Bruceovu dijagnozu afazije u proljeće 2022., Bruceovo stanje je napredovalo i sada imamo specifičniju dijagnozu: frontotemporalna demencija (poznata kao FTD).

Nažalost, problemi s komunikacijom samo su jedan od simptoma bolesti s kojom se Bruce suočava. Iako je ovo bolno, pravo je olakšanje konačno imati jasnu dijagnozu", napisala je njegova obitelj u izjavi na web stranici Udruge za frontotemporalnu degeneraciju.

Vijest, zajedno s fotografijom svog oca, na Instagramu je podijelila i Rumer Willis.

- FTD je opaka bolest za koju mnogi od nas nikada nisu čuli i može pogoditi bilo koga.

Za ljude starije od 60 to je najtipičnija forma demencije.

Nema poznatog lijeka ili terapije za tu bolest i nadamo se da će se to u narednim godinama promijeniti.

Kako se njegovo stanje pogoršava, nadamo se da će mediji malo više pisati o ovoj bolesti o kojoj treba podignuti svijest. 

Glumčeva obitelj krajem ožujka 2022. godine otkrila je da Willis ima zdravstvenih problema koji utječu na njegove kognitivne sposobnosti.  

"Kao obitelj željeli smo podijeliti s vama informaciju da naš voljeni Bruce ima zdravstvenih problema i da mu je nedavno dijagnosticirana afazija, što utječe na njegove kognitivne sposobnosti. Zbog toga se Bruce oprašta od glume koja mu je toliko značila.

Ovo je jako izazovan trenutak za obitelj i jako smo zahvalni na vašoj ljubavi i podršci. Idemo kroz ovo zajedno, kao obitelj, a htjeli smo obavijestiti obožavatelje jer znamo koliko vam on znači, ali i koliko vi značite njemu", napisali su tada članovi obitelji Willis na Instagramu.

image
Angela Weiss/Afp
image
Dominick Reuter/Afp
image
Emmett/furla/oasis Films (efo Fi/Collection Christophel Via Afp
image
Emmett/furla/oasis Films (efo Fi/Collection Christophel Via Afp
image
Angela Weiss/Afp
image
Angela Weiss/Afp
image
Dominick Reuter/Afp
image
Bryan R. Smith/Afp
27. travanj 2024 11:49