StoryEditorOCM
ZabavaPROMIJENITE NAVIKE

Ovih osam promjena će imati učinak kao da ste bili na strogoj dijeti; višak kilograma će otići bez problema

Piše dv
14. rujna 2022. - 23:51

Unesete li određene promjene u svoj život, možete izgubiti kilograme puno lakše nego da ste na dijeti, prenosi Slobodna Dalmacija.

N1 savjetuje da u svoju dnevnu rutinu uvedete ovih nekoliko navika.

1. Kardio vježbe prije doručka

Trčanje je jedna od kardio vježbi, a one mogu pomoći pri potrošnji kalorija i smanjenju masnoća u tijelu. Ako ste krenuli na dijetu i u planu imate rigorozan program u teretani, možete do zapanjujućih rezultata doći upravo uz pomoć kardio treninga.

2. Više spavajte

Studije pokazuju da je manjak sna čimbenik koji aktivira hormone gladi. Samo jedna noć bez sna može povećati razine hormona koji bude osjećaj gladi. U prosjeku bi odrasla osoba trebala spavati najmanje sedam sati.

3. Pijte vode

Neka istraživanja pokazuju da osobe koje prije svakog obroka popiju dvije šalice vode u organizam unesu manje kalorija i izgube više kilograma nego osobe koje preskaču ispijanje vode prije obroka.

4. Više proteina

Znanstveno je potvrđeno da veća količina proteina potiče topljenje masti na tri načina: smanjenjem apetita, ubrzavanjem metabolizma i održavanjem mišićne mase koja je izvrstan potrošač kalorija. Ne morate promijeniti cjelokupnu prehranu kako biste došli do više proteina, puno je onih koji kažu da primjećuju promjene ako konzumiraju nekoliko proteinskih napitaka u danu.

5. Povremeni post

Postoji više vrsta posta, ali za većinu je najprihvatljiviji post 16/8, što znači da 16 sati ne unosite nikakvu hranu niti kalorije u svoje tijelo, a onda u periodu od 8 sati jedete 2 ili 3 obroka.

6. Redovito podižite utege

Ako vam dijeta nije draga, najbolji način za održavanjem tijela zdravim je trening snage. Koristeći utege će se trošiti kalorije, ali i graditi mišići, a za svaki kilogram mišića, tijelo će trošiti više kalorija u mirovanju.

7. Pojačajte unos vitamina D

Puno je vitamina i minerala koji će pomoći održati tijelo u ravnoteži i možda ubrzati gubitak kilograma, ali ovaj je vitamin najvažniji.

8. Manje stresa

Dnevni stres i visoka razina anksioznosti mogu biti veliki kamen spoticanja kada želite izgubiti koji kilogram. Upravo će oni povisiti razinu kortizola, što vodi do povećanog osjećaja gladi i želje za nezdravom hranom, objavio je N1.

29. travanj 2024 18:17