StoryEditorOCM
Zabavaantonia ćosić

Ovakvu je ne vidimo na malim ekranima. Jedna od najljepših voditeljica HRT-a zabljesnula u drugačijem izdanju, nije se mogla obraniti od komplimenata

Piše dv
10. studenog 2022. - 21:25

- U studiju HRT-a uvijek sam u uštogljenim kombinacijama, poslovnim hlačama ili suknjama, pa je pravo veselje uskočiti u svečane haljine, bar na sat-dva. Iako bit ću iskrena, ako moje moderiranje traje desetak minuta, brzo se presvučem. Uvijek me strah da ne zaprljam haljine - kazala nam je voditeljica ‘Vijesti iz kulture‘ Antonia Ćosić sat vremena prije nego što će u zagrebačkom kazalištu Komediju stati na daske koje život znače i voditi publiku kroz tradicionalno izdanje legendarnog Međunarodnog festivala šansone.

image

Antonia Ćosić

Privatni album

- Druga godina vođenja me jako veseli. Zvali su me prvi put prošle godine nakon stanke zbog pandemije, a prije toga je festival vodio jedinstveni doajen novinarstva Vojo Šiljak. Kako me on mentorirao na Hrvatskom radiju, prvo sam pitala vlastitog mentora slaže li se s odlukom organizatora da palicu prepusti meni. On je, kao i uvijek, bio ponosan, uvijek ohrabruje svoje kolege i na tome mu zahvaljujem - govori Antonia.

Iz publike su je bodrili dobri prijatelji, voditelji HRT-a Gordan Ćelić, Nikolina Ćosić, Lucija Judnić i glumac Miro Čabraja.

- Naša druženja su mi uvijek dragocjena. Na poslu svi jurcamo pa su ovo rijetke prilike da u nečem zajedno uživamo. Neki su uvjereni, ne da se družimo, već da smo obitelj i nebrojeno puta sam čula pitanje: "Kako sestra Nikolina? Jel teško raditi sa sestrom?" Hvala im na komplimentu, ona je divna kolegica i odlična novinarka, ali nemamo zajedničke pretke. Dijelimo prezime i ljubav prema poslu - smije se voditeljica,donosi Slobodna Dalmacija. 

image

Antonia Ćosić

Privatni album

- Ovo je godina kad smo se svi vratili životu pa su zaživjeli festivali, koncerti, manifestacije, ukratko - sve. Nekako mi se dogodilo da, pored stalnih radnih zadataka, dobijem priliku voditi nekoliko festivala: Zagreb Classic na Trgu kralja Tomislava, Zlatne žice Slavonije Požega 2022. i Chansonfest. Zezaju me kako jedna osoba može slušati tamburicu, klasiku i šansonu, a ja im kažem - svi pjevaju o ljubavi! Pa problema nema. Do kraja godine ne znam hoće li biti festivala, ali božićnih koncerata hoće. U dogovorima smo, možda se dogodi da vodim koncert vlastite prijateljice, a to je uvijek divna, inspirativna Mia Dimšić koja je neki dan proslavila rođendan na koncertu u Americi. Nadam se da ćemo u Zagrebu postići jednako lijepu atmosferu.

image

Antonia Ćosić

Privatni album

Antonia je nedavno osjetila problem s držanjem pa se nedavno odlučila pokrenuti.

- Nadam se da je ovo zadnje moderiranje na kojem se pogrbljeno držim. Zbog jurcanja po terenima i rada na računalu, primijetila sam da me sve češće bole leđa, loše se držim, pokočenost, miogeloze... Ove jeseni sam odlučila uzeti zdravlje u svoje ruke i krenula na ples. Krenula sam ovog tjedna pa se rezultati još ne vide, osjećam se kao nekoordinirana krakata čaplja koja ponavlja "Prsti pa ONDA peta" dok se drugi uvijaju s rumbom, ali ekipa je super, a instruktorica Paula Jeričević ima strpljenja za sve. Uskoro će problemi s leđima i držanjem biti prošlost, ja se nadam!

27. travanj 2024 09:47