StoryEditorOCM
ZabavaPrognoze ne obećavaju

Ne piše nam se dobro na Eurosongu? Pjesma Mije Dimšić ‘potonula‘ na kladionicama i nalazi se pri samom dnu

Piše Mozaik SD
21. veljače 2022. - 19:09

Nakon što je pobijedila na Dori Mia Dimšić bila je na 29. mjestu kladionica koje predviđaju pobjednika ovogodišnjeg Eurosonga, donosi Slobodna Dalmacija.

Dva dana nakon subotnjeg trijumfa u Opatiji, osječka pjevačica nalazi se na 34. mjestu od ukupno 41 zemlje koje će se natjecati.

Ispod Hrvatske na kladionicama su trenutno Albanija, Moldavija, Crna Gora, Rumunjska, Sjeverna Makedonija, Gruzija i Bugarska, a valja napomenuti kako većina zemalja još nije ni odabrala svoje predstavnike.

Favorit kladionica je Italija koju opet predstavlja Mahmood (2019. u Tel Avivu je s pjesmom 'Soldi' osvojio drugo mjesto), a ovaj put će pjevati u duetu s Blancom.

Podsjetimo, nakon Dore su se pojavile optužbe da je Mijina pjesma 'Guilty Pleasure' plagijat pjesme 'Willow' popularne Taylor Swift.

- Pa nekako ljudi često govore plagijat, a da bi nešto bilo plagijat, mora imati bilo koji dio ili melodije ili teksta zajednički, ili akorde, što u ovom slučaju... Mislim, to jednostavno matematički nije ovdje slučaj, to je vrlo lako zapravo usporediti. To bi svaki glazbenik znao da to nije.

Ali se slažem da podsjeća atmosfera i slažem se da su mi albumi Folklor i Evermore Taylor Swift bili velika inspiracija. Mislim to su albumi koje ja slušam od 2020., ono kad je bila pandemija, stalno sam u njima, tako da je to nešto što mi se sviđa, to je zvuk koji mi je odličan i svaka usporedba s Taylor Swift je veliki kompliment, rekla je Mia za RTL.

26. travanj 2024 18:33