StoryEditorOCM
Zabavabrzo i ukusno

Ne da vam se kuhati po vrućini? Imamo recept za ljetnu pastu u umaku od paprika: sve sastojke već imate u frižideru

Piše SD SPIZA
2. srpnja 2023. - 12:10

Nema do ljetnih recepata s pastom. Nju apsolutno volimo u raznim kombinacijama, pogotovo kad nastupe vrućine zato što garantiraju brz i ukusan ručak. Kad porastu temperature rijetko kome se da provoditi sate i sate u kuhinji stoga su lagani i jednostavni recepti nešto za čim često posežemo u organizaciji obroka. Pasta u umaku od paprika lagan je i jednostavan recept koji vam neće oduzeti puno vremena. Sastojci su jednostavni, a sigurno ih i trenutno imate u frižideru. Kad vam zatreba brz recept ili vam se jednostavno ne da kuhati i planirati isprobajte ovaj ukusan recept. Evo i pripreme..

Sastojci:

50 g tjestenine
4 crvene paprike
200 g krem svježeg sira
100 ml mlijeka
1 manja glavica luka
2 žličice maslinovog ulja
1/4 žličice soli
2 žličice svježeg peršina

Priprema:

Skuhajte tjesteninu i pritom pripazite na vrijeme kuhanja otisnuto na pakiranju. Dok se tjestenina kuha operite i očistite paprike od sjemenki te ih narežite na kockice. Zagrijte maslinovo ulje u tavi, dodajte luk i paprike pa pržite dok paprike ne omekšaju. Dodajte škrobne vode u kojoj se kuha tjestenina, poklopite i kuhajte još 7-8 minuta.

Tavu maknite s vatre i sve povrće stavite u blender. Dodajte još mlijeko i sir, začinite i blendajte dok se sastojci ne sjedine. Umak ponovno ulijte u tavu. Dodajte skuhanu tjesteninu i za kraj pospite isjeckanim peršinom. 

28. travanj 2024 18:12