StoryEditor
ZabavaNIŽU SE REKORDI |

‘MURINA‘ OSVOJILA I NAGRADE I SRCA PUBLIKE Film Antonete Alamat Kusijanović pogledalo je više od 10 tisuća ljudi

Piše DV
1. listopada 2021. - 11:03

Dugometražni prvijenac Antonete Alamat Kusijanović "Murina", koji je bio premijerno prikazan ljetos na filmskom festivalu u Cannesu, dosad je vidjelo više od 10.000 gledatelja.

Film koji je u Cannesu nagrađen kao najbolje debitantsko ostvarenje krenuo je u redovnu kino distribuciju u Hrvatskoj, nakon hrvatske premijere na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu, podsjeća se u priopćenju koje prenosi Slobodna Dalmacija.

Danijel Pek iz produkcijske kuće Antitalent, ujedno i distributera filma u Hrvatskoj, izrazio je zadovoljstvo što je film uspio doći do publike i u ovim teškim vremenima kada je zbog pandemije znatno pala posjećenost kinima i kulturnim manifestacijama. "Sve to ne bi bilo moguće bez odlične publike i dobre suradnje s brojnim malim i velikim kinima u Hrvatskoj”, dodao je.

Turneja filmskim platnima širom Hrvatske započela je nizom svečanih projekcija uz gostovanje filmske ekipe u većim gradovima, a nastavila se u multipleksima i brojnim ljetnim i redovnim kinima Kino mreže.

Film je zbog interesa publike i dalje na programima kina - u zagrebačkim kinima Tuškanac, Kinoteka, Metropolis te Cinestar Branimir, u riječkom Art-kinu Croatia, šibenskoj Kući umjetnosti Arsen, splitskom Karamanu i nizu istarskih gradića u sklopu projekta Kino Istra.

item - id = 1131503
related id = 0 -> 1134840
related id = 1 -> 1131287
04. prosinac 2021 17:54