StoryEditorOCM
ZabavaLEGENDARNA SCENA

Mladić došao do zadnjeg pitanja ‘Milijunaša‘ bez džokera pa ga ipak iskoristio i zvao prijatelja: ‘U subotu slavimo!‘

Piše dv
26. siječnja 2023. - 16:08

Jonas von Essen, 31-godišnji muškarac iz Švedske dvostruki je prvak svijeta u pamćenju, finalist nekoliko TV showova u kojima se natjecao za novčanu nagradu - a sada je i novopečeni milijunaš, piše Radiosarajevo, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Svojim znanjem Jonas je bez korištenja iti jednog džokera u švedskoj inačici showa “Tko želi biti milijunaš” postao 14. osoba koja je od početka njegovog emitiranja osvojila milijun. 

Posljednje pitanje, ono koje mu je donijelo milijun glasilo je:"Koji je arhitekt projektirao Chandigarh, glavni grad indijskih država Punjab i Haryana, koji je izgrađen 1950-ih godina?"

Nakon malo dužeg razmišljanja, von Essen je ipak uzeo opciju džoker kako bi nazvao svog prijatelja Davida. Međutim, kada mu se ovaj javio, natjecatelj ga nije tražio pomoć, već ga je zanimalo nešto drugo.

Davide, imaš li nešto posebno u planu za sljedeću subotu? Naime, pozvao bih te na jednu malu zabavu". Voditelj showa Rickard Sjöberg nekoliko trenutaka je bio zbunjen - a onda je shvatio što se događa. 

"Ma iskoristit ću i ‘džoker pola – pola‘, tek toliko da budem siguran!, rekao je Jonas nakon što je David prihvatio njegov poziv na slavlje i nastavio: “Ovo bi mogao biti TV fijasko stoljeća ako sad, nakon svega ovoga, ‘fulam‘ odgovor", rekao je. Iskoristio je tako i drugi džoker te je dao točan odgovor: "Le Corbusier".

"Osvojili ste milijun!, uskliknuo je Sjöberg, a među publikom je vladao veliki pljesak.

Smiješni poziv Davidu, prema Jonasovim riječima nije bio planiran:.

"Kad sam vidio pitanje, bio sam prilično siguran da znam točan odgovor. Sjedio sam ondje i razmišljao što napraviti, a onda mi je sinulo da bih se mogao malo zabaviti… A što bi se dogodilo da sam zbilja žrtvovao milijun zbog te zabave? Pa i to bi bilo nešto povijesno, loše samo po sebi, ali ipak legendarno! Bilo bi tako apsurdno da sam bio u krivu!, rekao je novopečeni milijunaš.

Otkrio je za medije i što će učiniti sa svojim novcem:

"Kupit ću si nove šarene čarape jer ih već imam puno s rupama na njima! Također ću se moći više posvetiti onome u čemu uživam, podučavat ću tehnologiju pamćenja, snimati više videa na YouTubeu i tako dalje", izjavio je.+

28. travanj 2024 08:37