StoryEditorOCM
ZabavaOSKAROVAC O PALASTURAMA

Leonardo DiCaprio objavio video o plemenitim periskama u Jadranu. Javljaju mu se brojni obožavatelji

Piše dv
3. siječnja 2024. - 13:12

Oskarovac  Leonardo DiCaprio, osim po svojim glumačkim angažmanima, poznat je i po zagovaranju očuvanja prirode, o čemu nerijetko piše na društvenim mrežama. Sada je na svom Instagramu  objavio snimku koja je nastala u Hrvatskoj, a koju je prvotno objavila stranica Washington Post climate coverage, koja se bavi pitanjima klimatskih promjena i očuvanja okoliša, prenosi Index.

"Znanstvenici su otkrili mladu skupinu ugroženih divovskih školjki kod obale Hrvatske u Jadranskom moru. Populacija plemenite školjke, koja može narasti i 120 centimetara, opada otkad je smrtonosni patogen pogodio tu vrstu 2016. godine.

Istraživači se nadaju da će vratiti školjke koje igraju važnu ulogu u održavanju zdravih podvodnih ekosustava", piše u objavi Washington Post climate coveragea koju je DiCaprio podijelio.

U komentarima mu se javili brojni fanovi iz Hrvatske.

O pomoru periski i stanju ‘fonda’ palastura u akvatoriju Dubrovačko-neretvanske županije, pisali smo nedavno u Dubrovačkom vjesniku u razgovoru s  biolozima s Odjela za primijenjenu ekologiju Sveučilišta u Dubrovniku.

08. svibanj 2024 15:32