StoryEditorOCM
ZabavaDubrovkinja je nova pjevačica benda Detour i prvi put nastupa ‘u sebe doma‘

Laura John: ‘Živim svoj san, neka me još dugo drži, dobar je osjećaj!‘

Piše Lorita Vierda Foto: Hrvoje Gabrić
1. rujna 2022. - 13:53

Ima glas, želju i vrlo malo vremena obzirom na studentske obaveze, ali u sve je uspjela ugurati i svoju veliku želju - pjevanje. Laura John 23-godišnja je Dubrovkinja i nova pjevačica grupe Detour koja bi u petak 2. rujna (ako vrijeme dozvoli a tome se svakako nadamo) trebala nastupiti na Copacabani, što će ujedno biti i prvi koncert doma kojega će Laura otpjevati, pred svojom publikom. Izvrsna prilika za ‘tri riječi‘ oko burnog studentskog i bendovskog života koji sad uključuje neprestane nastupe, putovanja ali i pritisak dovršetka fakultetskih obaveza.

Kako ide dan kao studentici, pjevačici i mladoj ženi, što pati, san ili društveni život?

-Trenutno mi zaista nije nikakav problem pronaći obavezu, dapače, trudim se na neke i zažmiriti (barem koliko to mogu). Uvijek postoje fakultativne obaveze koje se odnose na pisanje radova, grupnih projekata i naravno učenja za kolokvije i ispite, jedina je razlika između mene kao studentice danas i proteklih četiri godine ta da sada radim posao koji uistinu obožavam. Čak mi je to i glupo nazvati,,poslom", ali definitivno zahtijeva veliki rad i angažman, i uvijek se da naći nešto na čemu se može raditi. Ne mogu se žaliti da mi društveni život pati, možda se sada samo mrvicu redefinirao. Velika sreća u svemu jest što me prijatelji shvaćaju i kada mi se planovi promijene u,,zadnji čas"."

image

Dubrovkinja Laura John nova je pjevačica grupe Detour

Detour/

Uskoro je koncert u gradu, to ti je prvi s bendom doma? Trema, poznata lica,...

-Da! Koncert je 2.9. na Copacabani i to je prvi koncert s mojom malenkosti u sastavu u Dubrovniku. Jaako sam uzbuđena zbog toga jer me veseli prenijeti našu dobru energiju na svoje sugrađane i dočarati dio svojih osjećaja proteklih par mjeseci u ovom svom novom okruženju. Jedini koji su možda uzbuđeniji od mene su moji bliži jer ih i velika većina nije mogla doći na koncerte ili zbog udaljenosti ili zbog obaveza. Nadam se da će nas biti u što većem broju da se svi zabavimo, raspjevamo i rasplešemo."

image

Dubrovkinja Laura John nova je pjevačica grupe Detour

Detour/

Imaš svirke, a treba učiti, jesi li sebi zadala neki vremenski okvir dokad ćes završiti školu? Pritišću li te tvoji?

-Vremenski rok je uvijek bio ključ mojih uspjeha, bolje rečeno - pritisak. Dobro funkcioniram pod pritiskom, a ujedno ga i mrzim jer se preznojavam živa od stresa i sama si stvaram potencijalne,,klopke", ali nekako uvijek ispadne najbolje moguće. Trenutno u roku primičem četvrtu godinu kraju i ne sumnjam da će sve biti kako treba jer svo slobodno vrijeme ulažem u fakultet. Moji možda potajno preispituju moju organizaciju jer znaju da sam sad malo odletjela u svoj svijet snova, ali drže fige!"

image

Dubrovkinja Laura John nova je pjevačica grupe Detour

Detour/

Ima li bend planova ili su samo ljetne svirke u pitanju?

-Trenutno nema nikakvih novih planova. Sviramo, nastupamo i uživamo. Koncerti su pred nama na različitim lokacijama i to je sada glavni fokus."

Nema toga, dodaje Laura, što boi sad htjela raditi, a što dosad nije, ali ne zato jer nema snova, nego jer upravo sad radi ono što je oduvijek željela.

"Iskreno, toliko mi se toga izdogađalo u zadnjih par mjeseci da uopće nisam razmišljala o nekim novim snovima/izazovima. Trenutno uopće nemam ideju što bih htjela raditi, a da nisam... Valjda jer trenutno radim ono što sam htjela i sanjala i to me sada ispunjava. Svakako bih htjela da me taj san još dugo drži, neka ga, dobar je osjećaj..."

31. svibanj 2024 18:53