StoryEditorOCM
ZabavaVječna borba

Kilograme ne morate istopiti u teretani, možete ih se riješiti i običnim hodanjem. Evo koliko trebate prehodati da bi vaga pokazivala manje

Piše Mozaik SD
11. veljače 2022. - 17:45

Ako još uvijek niste odustali od svojih novogodišnjih odluka i u 2022. intenzivno radite na gubitku kilograma, ne morate se bojati ako uvijek ne stignete do teretane. Dobar način za gubitak kilograma je i jednostavno hodanje nekoliko puta u tjednu. 

Cilj neka vam bude 30-90 minuta žustrog hoda većinu dana u tjednu. Ovisno o vašem rasporedu, neke dane u tjednu možete hodati 30-ak minuta, a u danima kad imate više slobodnog vremena „potegnite“ vremenski dulje. Cilj neka vam bude da tjedno prehodate barem 150 minuta, piše portal Fitness.com, a  prenosi Slobodna Dalmacija.

Brzina hoda bi trebala biti oko 60-70 % vaših maksimalnih srčanih otkucaja. Jednostavnije, ovo je brzina hoda tijekom koje ubrzano dišete, možete razgovarati, ali ne možete pjevati.

- Iako ćete u početku zacijelo trebati raditi kraće pauze, cilj neka vam bude da hodate u komadu barem 30 minuta žustrim hodom. U ovom vremenskom periodu trebali biste prijeći 2,5-3,3 kilometra ili napraviti 3000-4500 koraka, savjetovali su. 

Ako ste početnik savjetuju da počnete s intervalima od po 10-15 minuta i postupno dolazite do cilja. Da odmorite tijelo, hodajte svaki drugi dan, ali nemojte raditi veći razmak od toga. Ovo ne samo da će potrošiti kalorije već će i stvoriti zdravu, a jednostavnu naviku koja će vam dugoročno koristiti. 

Ako ste dosegli željene kilograme i sad vam je cilj držati stečenu formu i tjelesnu težinu, stručnjaci savjetuju da većinu dana u tjednu odradite 60-90 minuta aktivnosti umjerenog intenziteta uz vođenje računa da ne ulazite u kalorijski suficit.

Ne stignete li odvojiti 30 minuta u komadu, ne brinite! To vrijeme možete rascjepkati na tri puta po deset minuta i tako si olakšati. 

29. travanj 2024 00:26