StoryEditorOCM
Zabavamladi branič

Jeste li znali zašto Joško Gvardiol nosi masku na utakmicama? Na Mundijalu će je imati do kraja prvenstva

Piše Mozaik SD
4. prosinca 2022. - 19:18

- Što se mene tiče, možda je neću ni skinuti do kraja karijere. Ide mi s tom maskom. Vidjet ćemo - nasmijano je prije nekoliko dana rekao Joško Gvardiol.

Jedan od najboljih mladih braniča na svijetu i igrač RB Leipziga, koji trenutno vrijedi 60 milijuna eura prema Transfermarktu čime je postao naš najskuplji nogometaš i 11. najskuplji branič na svijetu, pažnju u Kataru je privukao i zbog crne maske na licu, piše Slobodna Dalmacija.

image

Joško Gvardiol
 

Tom Dubravec/ Cropix

Joško je na Svjetskom prvenstvu nosi jer je u sudaru glavama sa suigračem iz kluba Willijem Orbanom slomio nos i ozlijedio oko netom prije puta u Katar. Bilo je to početom prošlog mjeseca.

image

Joško Gvardiol

Instagram

Iako su ozljede izgledale gore nego što su bile, Joškovo sudjelovanje na Mundijalu, srećom nije ni u jednom trenutku bilo upitno. Liječnici su pronašli praktično rješenje, naravno, masku koja je posebno napravljena za Gvardiola i dostavljena mu za nekoliko dana.

Na licu će je nositi sve do kraja prvenstva.

image

Joško Gvardiol

Tom Dubravec/Cropix

Joško je nedavno sudjelovao u HRT-ovoj emisiji ‘Knjaz kod vatrenih‘ gdje je otkrio što je napravio od prve plaće.

- Počastio sam roditelje kućom! Otvorio sam oglasnik i neka biraju, haha! Kuća u okolici Zagreba, mama ima svoj vrt i mir. Ima sad neke domaće cikle pa mi nudi da mi pošalje. Mama se, dok smo odrastali, bavila sestrama, a tata se brinuo o meni. Tko je bio stroži? Mama! Uh, kad bi doletjela, ne znaš ni odakle ni što te snašlo - ispričao je nogometaš.

04. svibanj 2024 10:40