StoryEditorOCM
ZabavaOSIM KIPARSKOG, OTKRIO JE U SEBI I PJEVAČKI DAR

Jedni su zadovoljni poslušanim, drugi kažu da bi s albumom ‘The Police‘ posla imala muzička policija! Što vi kažete?

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
14. prosinca 2022. - 14:08

Kad smo prije mjesec dana kontaktirali Franka Kramara, samoukog kipara iz Blata na Korčuli koji je u kamenu isklesao poznatu hrvatsku atletičarku Blanku Vlašić i američkog hollywoodskog glumca Brada Pitta, rekao nam je da njegova jedina umjetnička strast nije samo kiparstvo; otkrio je da ima i talent za pjevanje, pa nam obećao poslati demo snimke nekoliko izvedbi sa svog prvog albuma.

Franko Kramar postao je poznat široj javnosti nakon što je na internetskom oglasniku oglasio prodaju Blankinog kipa za 35.000 kuna. Prethodna cijena bila je 100.000 kuna, ali zbog krize, ali i činjenice da treba novac, dao je veliki popust, otkrio nam je tada. Na istom oglasniku ljudi prodavaju ‘zanimljivo kamenje pronađeno u prirodi‘ po cijeni od 500 kuna, pa ovo još zvuči i ‘fer‘, barem uzimajući u obzir trud uložen u klesanje. Jedna od njegovih prvih skulptura bila je i ona Brada Pitta, koju je prodao, ali ne Angelini Jolie, kako je to onomad planirao. Komentatori na društvenim mrežama uglavnom nisu imali razumijevanja za njegov umjetnički dar, pa su mu ostavljali komentare tipa da ‘kip Blanke sliči Blanki kao i Tuđmanov Tuđmanu‘.

No, njega to nije obeshrabrilo, nego se odlučio predstaviti i kao pjevač.

Obećano-ispunjeno, poslao nam je Franko tri demo snimke pjesama pod nazivom ‘Ja ću te ljubiti‘, ‘Pasje popodne‘ i ‘Mala princeza‘. Sve tri su s albuma koji je Kramar nazvao ‘The Police‘ (ili u prijevodu ‘Policija‘). Ne znamo zna li Sting za ovo, ali poslušali smo Frankove izvedbe i pustili ih na ocjenu odabranoj publici. Dok su jedni zadovoljni poslušanim, ocijenivši ‘Pasje popodne‘ kao ‘najbolju stvar‘, drugi kažu da bi, kad bi postojala muzička policija, ovo bio slučaj za njih.

Poslušajte ih i vi i dajte svoju ocjenu u komentar!

 

26. lipanj 2024 21:04