StoryEditorOCM
ZabavaTOP 23 KANDIDATA

Irina iz Dubrovnika napravila ključnu pogrešku, a evo što je rekao žiri

Piše A.Ke.
27. rujna 2024. - 09:52

Petorka u crnim pregačama, Irma Handžić Veledar, Irina Brajčić, Aco Lukić, Martina Trgovec i Josip Petrović, zasukala je rukave kako bi na najbolji mogući način iskoristili zadnju šansu u MasterChefu. Ovi kandidati u posljednjoj prilici za ulazak u MasterChef vilu, suočili su se s izazovom brzine i preciznosti. Naime, morali su odabrati glavnu namirnicu iz ograničene ponude, a na raspolaganju su imali oradu, piletinu i svinjetinu. Kako bi jelo bilo što finije, mogli su odabrati i dodatne namirnice po vlastitom izboru. Ovaj je zadatak za neke od njih donio više stresa nego inspiracije. Međutim, uspjeli su se izboriti s izazovom te su Irma Handžić Veledar, Irina Brajčić i Josip Petrović uspjeli osvojiti bijele pregače. 

Irina se odlučila za ribu kao svoju glavnu namirnicu, no već pri filetiranju napravila je ključnu pogrešku – filetirala ju je od repa, što je odmah izazvalo zabrinutost kod žirija. Ipak, na kraju su se žiriju svidjeli okusi koje je poslužila na tanjuru i njoj je svoju pregaču odlučio dati chef Goran Kočiš. „Ovo je početak jednog prelijepog i uzbudljivog, ali ne i prelaganog putovanja“, osvrnula se Irina.

Irina Brajčić je diplomirala na Visokoj zdravstvenoj školi u Beogradu, živi u Dubrovniku gdje je došla zbog ljubavi, a u braku je već pet godina. Irina se  već dvadeset godina bavi umijećem i vještinama zdravog života na svim razinama, kako tjelesnoj, tako i mentalnoj, emocionalnoj i duhovnoj.

- Zdravlje nam je uvijek prioritet, ali tek s pojavom zdravstvenih problema, osobito ozbiljnijih ili dugotrajnijih, postajemo u potpunosti svjesni koliko je ono zaista važno — možda čak i najvažnije za život.

Da zdravlje ulazi na usta, čuli smo nebrojeno puta. Ipak, zdravlje ne ovisi samo o tome što jedemo, odnosno o načinu prehrane. Put ka zdravlju započinje osnovnim stvarima koje isključivo ovise o nama i koje možemo kontrolirati:

Zdrava i pravilna prehrana, tjelesna aktivnost, san, naš dom.- tosu svakodnevne primjene zdravih navika koje s vremenom postaju naš životni stil. Uvođenjem malih, svakodnevnih zdravih navika gradimo zdrav životni stil - napisala je Irina na svojim stranicama. 

 

27. rujan 2024 09:53