StoryEditorOCM
ZabavaNeobičan izbor

Dobitnik lutrije po nagradu došao u kostimu iz horor filma, skoro dva mjeseca skupljao je hrabrost da se pojavi: ‘Razbolio sam se čim sam saznao da sam pobijedio‘

Piše dv
27. travnja 2022. - 06:55

Dobitnik lutrije na Jamajci nedavno je preuzeo svoju nagradu od 1,1 milijun dolara - noseći bijeli ogrtač, crne rukavice i masku iz klasičnog filma "Scream", prenosi Slobodna Dalmacija.

Dobitnik Super Lotta, identificiran samo kao A. Campbell, pojavio se prošlog tjedna u hotelu "Spanish Court" u Kingstonu kako bi preuzeo nagradu vrijednu više od 158 milijuna jamajčanskih dolara, nakon što je 54 dana skupljao hrabrost za to, prenosi Washington Post.

​Campbell je za "Jamaica Star" rekao da mu je, nakon što je pobijedio u studenom, danima osjećao loše.

- Od dana kad sam saznao da sam pobijedio, bio sam bolestan. Glava me boljela tri dana jer sam toliko razmišljao. Ono za čim sam čeznuo postalo je stvarnost. Bolio me trbuh dva tjedna. Ponekad sam osjećao toliko boli da bih zaboravio da sam pobijedio - rekao je dobitnik.

Ali kad se 5. veljače pojavio kako bi podigao ček, rekao je da se osjeća bolje.

- Nekako sam dobro. Samo sam malo otupio, malo - rekao je novinarima.

​​Za "Jamaica Star" objasnio je kako je u početku bio oduševljen.

- Pogledao sam svoju kartu i utrčao u svoju kupaonicu i vikao 'Pobijedio sam! Pobijedio sam!' - rekao je za lokalne novine prošlog mjeseca. 

Campbell je za novine rekao da je znao da krajnji rok za isplatu dolazi kasnije u veljači, ali "se htio sabrati prije nego što se javi".

A kad se napokon javio, i pojavio, ostavio je priličan dojam. Po svoju milijunsku nagradu došao je u kostimu te pozirao sa svojim golemim čekom. Činilo se da Campbell odaje počast horor filmu "Scream" iz 1996. u kojem je glumila - Neve Campbell.

Možda je Campbellu trebalo neko vrijeme da prikupi nagradu, ali mu je barem dalo vremena da razmisli o tome kako je želi potrošiti.

Za "Jamaica Star" rekao je da planira kupiti "lijepu kuću".

- Volim baratati novcem. Ne molim, ne posuđujem. Imam mali biznis pa ga planiram povećati, kupiti stan. Volim imati novac - rekao je Campbell.

Prošle godine na Jamajci, žena koja je osvojila Super Lotto jackpot prilikom dodjele je nosila masku "smajlića". Simone Clarke-Cooper, pomoćnica potpredsjednika Grupe za korporativne komunikacije "Supreme Ventures", rekla je za "Jamaica Star" da su i drugi počeli raditi istu stvar.

- Nažalost, Jamajka nije kao druga tržišta - rekla je Clarke-Cooper za novine o lutriji.

- Na drugim tržištima to ne čine nužno, ali ovdje mislim da se odlučuju na to kako bi bili sigurni. Nećemo im reći da to ne rade jer je i nama njihova sigurnost od najveće važnosti - dodala je.

Međutim, trend se pojavio i u drugim zemljama.

U Kini su se pobjednici obukli u pande, bebe i robote kako bi zaštitili svoj identitet. Prije nekoliko godina u SAD-u, muškarac iz Kalifornije pokrio je lice golemim čekom, a prošle godine se žena u New Hampshireu borila na sudu da zadrži svoj identitet u tajnosti - i pobijedila. Samo nekoliko država dopušta pobjednicima da zadrže svoju anonimnost prilikom prikupljanja nagrada.

04. svibanj 2024 02:26