StoryEditorOCM
ZabavaSVA LICA DUBROVAČKE TELEVIZIJE

Anela Barčić: Sreća prati hrabre, ali i uporne!

Piše PSD.
28. studenog 2021. - 10:22

Anela Barčić novo je lice Dubrovačke televizije. Ističe kako joj je rad na televiziji otkrio jednu potpuno novu stranu za koju nije bila ni svjesna da je ima.

- Ne mogu reći kako nije bilo stvari pred kojima je kako se kaže bolje 'ustat ili odustat' ali upravo su one bile okidač. I jednom kad sam odlučila da idem naprijed više ništa nije bilo kao prije. Bilo je situacija pred kojima bih prije možda pokleknula, ali sad sam naučila uzdignute glave ići naprijed i uvjerila se da sreća uistinu prati hrabre. Naučila sam još bolje organizirati svoje vrijeme, razvila vještine koje prije nisam imala gdje pokazati i izgradila zdravo samopouzdanje - priča ova mlada novinarka.

Posao u novinarstvu, a poglavito u televizijskom novinarstvu nosi sa sobom brojne izazove, ali i dosta stresne situacije. Međutim ističe Barčić, sve je to sastavni dio ovog posla koji je sve samo ne monoton.

- Smatram da novinarstvo ima snagu popraviti stvari tamo gdje sva ostala tijela zakažu, ukazati na probleme od čijeg su rješenja mnogi odustali i potegnuti pitanja kojih se većina strahuje doticati. Novinarstvo me privlačilo još od osnovne škole. Kad je došlo vrijeme upisa studija prevagnula je ipak povijest i hrvatski jezik - poručuje.

Uz novinarstvo Anelin važan dio svakodnevice je i sport pa je tako i koreografkinja te trenerica Župskih mažoretkinja.

01. svibanj 2024 19:47