StoryEditorOCM
Noćni životNagrada Ambasador

Klub Dubina, najbolji mali klub elektroničke glazbe u Hrvatskoj

Piše mrk
5. prosinca 2023. - 12:42

U nagrađivanom zagrebačkom klubu Boogaloo održana je sedma dodjela nagrade “Ambasador” koja je ove godine dodijeljena u 42 kategorije,a okupila je više stotina profesionalaca iz glazbene industrije i s elektronske scene.

Svečanu dodjelu nagrade tradicionalno je otvorio osnivač nagrade Goran Tomašević koji je s velike pozornice kultnog zagrebačkog kluba poručio: Vrednost Ambasadora nije isključivo u odavanju priznanja već okupljanju naše industrije, razmjeni ideja i sklapanju suradnji.”

Među nešto više od 200 nominiranih izvođača i projekata, troje je s područja Dubrovačko-neretvanske županije, a nagradu “Ambasador” je dubrovački klub Dubina u kategoriji “Najbolji mali klub”.

Od 2016. najpoznatiji portal elektroničke glazbe klubskascena.hr jednom godišnje okuplja cjelokupnu industriju elektroničke glazbe i dodjeljuje nagradu” Ambasador” za vrhunska dostignuća u elektronskoj glazbi Hrvatske i regije.

Valja istaknuti kako postoje i zajedničke kategorije u kojima su nominirani hrvatski i regionalni predstavnici, što sigurno pomaže u jačanju scene, razmjeni ideja i povezivanju kulturnih tijekova. Namjere su širiti se i povezivati na europskoj razini  kao što je već bio slučaj predstavljanja hrvatske elektroničke scene na konferenciji Paris Electronic Week.

Projekt realizira udruga Klubska kultura uz podršku HDS-ZAMP.

30. travanj 2024 00:18